Un pacient hospitalitzat es casa a Vall d’Hebron

El personal de Vall d’Hebron s’ha implicat en l’organització de la boda del pacient, ingressat a Pneumologia, amb la seva parella.

22/09/2021

Avui s'ha celebrat a Vall d'Hebron el casament del Francisco, un pacient ingressat a Pneumologia, amb la seva parella. Els dos van comunicar ahir al migdia al personal que la jutge havia autoritzat realitzar la cerimònia i, en temps rècord, els professionals que han tingut contacte amb Francisco s'han implicat en la celebració.

Infermeres, infermers, tècnics i tècniques en cures auxiliars d'infermeria (TCAI), zeladores i zeladores, metges i metgesses han decorat la sala, han folrat les cadires, han preparat serpentines i confeti amb trossos de bata estèril i han ajudat a pentinar-se a la núvia per a la cerimònia, que només ha comptat amb la presència de dos testimonis. Per desinfectar la sala han comptat amb la implicació del personal de la neteja. La música ha tingut un paper important a la cerimònia, ja que el nuvi és un tècnic de so que ha treballat amb grups com Ojos de Brujo, el guitarrista Pedro Javier González, Antonio Restucci i molts artistes flamencs, així com músic aficionat. A la cerimònia ha sonat Take it to the sun a través d'un ordinador amb altaveus.

Una metgessa resident ha llegit la carta de Sant Pau als corintis, una lectura recurrent en casaments. "L'amor és pacient, l'amor és servicial i no té enveja; l'amor no presumeix ni s'envaneix; no és groller ni egoista; no s'irrita, no porta comptes del mal; no s'alegra de la injustícia, sinó que gaudeix amb la veritat. Excusa, tot creix sense límits, espera sense límits, aguanta sense límits", diu l'epístola. Una jutgessa ha oficiat la cerimònia civil per videotrucada.

Els i les professionals de Vall d'Hebron han portat a la parella un ram i un pastís. Cuiners i cuineres i auxiliars d'hoteleria han preparat a la parella un menú especial, amb els noms dels nuvis. "Hem acompanyat a la parella en aquest moment tan emotiu, es tracta del primer casament que se celebra a la planta. Des d'infermeria sempre estem en la primera línia d'atenció al pacient i ens impliquem en la humanització de les cures", valora Mar Sevillano, infermera supervisora de sistema respiratori.

"La implicació del personal en la cerimònia va més enllà de la part mèdica, s'inscriu dins la humanització de les cures i l'empatia vers els i les pacients", explica la Dra. Ana Villar, del Servei de Pneumologia.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.