Una publicació de Vall d’Hebron, premiada per ‘Anales de Pediatría’ per ser la més citada de la revista en els últims dos anys

El treball va ser un dels primers en identificar lesions cutànies associades a la infecció per SARS-CoV-2 en infants a l’inici de la pandèmia.

02/06/2022

Un treball liderat per la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i el grup d’Infecció en el Pacient Pediàtric Immunodeprimit del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) ha rebut el premi d’Anales de Pediatría per tractar-se de la publicació més citada el 2020 i el 2021 i que més ha contribuït a l’índex d’impacte de la revista en els dos últims anys. L’article, elaborat en col·laboració amb la Dra. Maria Mercadal, de la Unitat d’Hepatologia i Trasplantament Hepàtic Pediàtric; la Dra. Esther Lera, de la Unitat d’Urgències Pediàtriques; i el Dr. Vicenç Garcia-Patos del Servei de Dermatologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, descriu dos casos d’infants amb COVID-19 que presentaven lesions cutànies associades a la infecció.

Des de l’inici de la pandèmia, s’ha observat que els infants amb COVID-19 acostumen a ser asimptomàtics o tenir només símptomes lleus. Al juny de 2020, Vall d’Hebron va ser un dels primers centres en descriure i publicar en una revista científica dos casos amb afectacions cutànies relacionades amb la infecció. En concret, es tractava d’un nen de 6 anys amb malaltia hepàtica prèvia que va presentar una erupció a la pell i una nena de 2 mesos que va arribar a urgències amb febrícula i urticària. En ambdós casos, les afectacions de la pell es van resoldre en menys d’una setmana sense gravetat.

“Vam ser un dels primers centres en descriure aquest tipus d’afectacions, que després es van observar en molts infants amb COVID-19, sobretot a la primera onada”, explica la Dra. María Espiau, pediatra de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria de l’Hospital Vall d’Hebron i investigadora del grup d’Infecció en el Pacient Pediàtric Immunodeprimit del VHIR. “És important conèixer aquesta simptomatologia com a part del quadre clínic de la malaltia, ja que es pot confondre fàcilment amb altres malalties comunes de la infància. Publicacions com la nostra aporten informació perquè els professionals mèdics puguin detectar aquestes afectacions”, afirma la Dra. Miriam Morey, metgessa resident a la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i primera autora del treball.

El premi atorgat a Vall d’Hebron es destinarà a facilitar l’assistència de residents de Pediatria de l’hospital a congressos científics per fomentar la participació en recerca durant la seva formació.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.