Unes 150 persones descobreixen les interioritats de Vall d’Hebron durant el 48H Open House BCN

Durant el cap de setmana del 26 i 27 d’octubre, els ciutadans han pogut conèixer les interioritats del Bloc Quirúrgic de l’Hospital General, el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO).

28/10/2019

Un any més, Vall d’Hebron ha format part del 48H Open House BCN, una activitat que dona a la ciutadania l’oportunitat de conèixer de primera mà espais rellevants de la ciutat i sovint inaccessibles. Durant el cap de setmana del 26 i 27 d’octubre, uns 150 ciutadans han pogut conèixer les interioritats del Bloc Quirúrgic de l’Hospital General, el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO).

El Bloc Quirúrgic de l’Hospital General és la instal·lació que ha rebut més grups de visites. De la mà del Dr. José Manuel Domínguez, coordinador Quirúrgic, i d'Inmaculada Pueyo, supervisora d'infermeria del Bloc, els visitants van poder conèixer per dins els 10.000 metres quadrats d’instal·lació i dinou quiròfans construïts el 2016 amb un model pioner a Europa que millora el flux dels pacients i professionals, l’eficiència clínica i operativa i la seguretat. Els quiròfans incorporen navegadors de neurocirurgia, sistemes d’imatge en 3D, ecografia integrada i el nou robot Da Vinci X. A més, dos dels dinou quiròfans són híbrids, ja que incorporen uns arcs quirúrgics de raigs X per poder veure en directe el resultat de la intervenció, pensats per a cirurgia vascular i neurocirurgia.

Pel que fa al VHIO, les visites van començar amb una benvinguda a càrrec de Sergi Cuadrado, adjunt a la gerència. Posteriorment els ciutadans van poder descobrir com es processa una biòpsia fins a poder veure-la al microscopi gràcies als investigadors José Jiménez, Roberta Fasani i Paola Martínez, del Grup d’Oncologia Molecular del VHIO. Després, la ruta va seguir pel laboratori del Grup de Factors de Creixement i finalment per la sala de cultius. Aquí els visitants van ser rebuts i atesos per Verónica Rodilla, Alex Martínez-Sabadell i Macarena Román, investigadors del mateix Grup de Factors de Creixement, als quals es va unir Daniel Massó, investigador científic de Peptomyc, una spin-off nascuda del VHIO.

Per últim, els visitants del VHIR van poder conèixer la sala de cultius, el laboratori de Patologia Neuromuscular i Mitocondrial, la sala de congeladors i la Unitat d’Alta Tecnologia, que disposa d’un nou microscopi confocal equipat amb les característiques tecnològiques més avançades i el primer d’aquesta configuració que s’instal•la a tot l’Estat. Elena Ramal, coordinadora de Gestió de Laboratoris, i Rosa Prieto, Cap de la Unitat d’Alta Tecnologia, van ser les guies d’aquests espais.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.