Vall d’Hebron acull el projecte Behind The Mask per retre homenatge als professionals dels hospitals i recordar que la pandèmia no ha acabat

El projecte artístic s’estrena a les façanes de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, l’Hospital del Mar i l’Hospital Clínic, que els pròxims dos mesos mostraran imatges d’alguns del seus professionals per agrair la seva feina i conscienciar a la ciutadania.

20/07/2021

“Esforç”, “vocació”, “incertesa”, “compromís”, “soledat”, “treball en equip” i “empatia”. Són algunes de les emocions que s’amaguen darrere de les màscares que porten els professionals de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron que participen en la campanya “Behind the Mask”. Una iniciativa que vol reconèixer i agrair la feina i el coratge dels professionals dels hospitals que des de l’inici de la crisi sanitària de la COVID-19 s’han deixat la pell per atendre a tots els ciutadans. Behind the Mask arriba avui als principals hospitals de Barcelona amb la instal·lació d’enormes fotografies de personal sanitari amb mascareta a les façanes sis centres hospitalaris de Barcelona: Hospital Universitari Vall d’Hebron, l’Hospital del Mar (i els altres centres del Parc de Salut Mar, Hospital de l'Esperança, Centre Fòrum i Centre Dr. Emili Mira), i l’Hospital Clínic. La Montse Martínez, adjunta de la Direcció d’Infermeria, i el Bernat Planas, fisioterapeuta respiratori, han parlat en nom de Vall d’Hebron a la presentació del projecte, que ha tingut lloc aquest matí a l’Hospital del Mar.

La façana del restaurant de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron lluirà els pròxims dos mesos nova imatge per donar visibilitat al seu personal i conscienciar als ciutadans sobre la importància de la seva tasca. Els rostres amb mascareta del Bernat, la Carmela, la Sandra, la Mònica, la Juliana, l’Ivan o la Marta, professionals dels equips de fisioteràpia, infermeria, zeladors i zeladores, doctors i doctores, cuiners i cuineres o personal d’atenció ciutadana, recorden en aquests moments, en què les dades de contagis tornen a incrementar, que la pandèmia no ha acabat. A través de les seves mirades, els professionals demanen de nou responsabilitat i solidaritat a la societat.

Les reflexions que acompanyen les fotografies són un resum de l’esforç i la dedicació de tot el personal de Vall d’Hebron durant els ja més de 15 mesos de lluita contra la pandèmia, en el que vol ser una acció col·lectiva de reconeixement i agraïment. El Dr. Albert Salazar, gerent de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, destaca que "darrere de les màscares hi ha professionals que formen part d'un equip que durant la pandèmia ha après a col·laborar entre les especialitats més diverses. La Covid-19 ens deixa equips cohesionats i més flexibles. Iniciatives com aquestes ajuden a fer visible la tasca tan important que està fent el col·lectiu sanitari per fer front a la pandèmia”

La iniciativa, que donava el tret de sortida a l’abril amb diverses intervencions urbanes i digitals, preveia que aquesta segona fase arribaria en un moment en què la corba de la pandèmia seria força plana i, per tant, seria un bon moment per homenatjar el personal sanitari, això no obstant, el canvi de tendència en el nombre de persones contagiades durant les últimes setmanes fa més urgent i necessari el fet de visibilitzar la feina i la càrrega diària de centenars de treballadors de centres d’atenció primària i hospitals. Els professionals que ho desitgin encara poden participar en el projecte a través de l’enllaç http://www.behindthemask.es/participa/

Darrere les mascaretes, per part de Vall d'Hebron, hi ha personal de la Direcció d’Infermeria; Direcció Assistencial; Direcció de Qualitat, Processos i Innovació; Recursos Humans; Recursos Econòmics; Sistemes de la Informació; Infraestructures i Tecnologia, i Comunicació, Estratègia Corporativa i Atenció Ciutadana. Aquests són els representants de Vall d'Hebron:

Bernat  Planas, fisioterapeuta respiratori.
Carmela Fernández, infermera de la Unitat de Traqueostomies.
Mayte  Fernández, infermera d’Urgències Pediàtriques.
Jesús Trocoli, tècnic de laboratori d'anàlisis clíniques.
Rosa González, auxiliar d'infermeria.
Marta Ayora Celades, treballadora social.
Sandra  Mateo, zeladora.
Dra. Mònica  Diez, Unitat de Cures Intensives.
Dra. Patricia  Launois, Unitat de Rehabilitació Cardiorespiratòria del Servei de Medicina Física i Rehabilitació.
Dra. Cristina Berastegui, Unitat de Trasplantament Pulmonar i Patologia Vascular Pulmonar.
Dra. Blanca  Borràs, Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia.
Dra. Juliana Esperalba, Servei de Microbiologia.
Roser Martin, supervisora de Seguretat de Pacients.
Yolanda Portemeñe, auxiliar administrativa de Recursos Humans.
Isabel Escorza, personal de la Unitat Neteja i Altres Serveis Externs.
Ivan Martínez, cuiner de la Unitat de Cuines.
Rosi Muñoz, cap de la Unitat de Documentació Mèdica.
Ernesto Gimenez Rodriguez, cap de taller de la Unitat de Manteniment.
Juan Luis Durán Rodríguez, responsable tècnic de Tecnologia Mèdica
Marta Gascón, Atenció Ciutadana. 

El projecte Behind The Mask

Els promotors de la iniciativa són l’estudi Mandaruixa Design i Co·Laboratori qui, atrets per altres campanyes d’agraïment i conscienciació sorgides al llarg del darrer any arreu del món (exposicions fotogràfiques a París o Nova York, documentals a Venècia o cartelleria a Londres, entre moltes altres), van decidir, en ple confinament, impulsar el projecte Behind the Mask. “El que va començar sent una conversa entusiasta i una acció discreta per aportar el nostre granet de sorra al context, s’ha convertit en un projecte a escala de Barcelona en el que comptem amb els principals hospitals de la ciutat i de referència mundial i també amb grans i petites empreses que s’han volgut sumar a la causa, sense la col·laboració desinteressada dels quals avui no estaríem aquí,”, expliquen els dissenyadors Sergi Parreño i Maya Rolando.

La pàgina web www.behindthemask.es  incorpora, a tall de repositori, totes les imatges, testimonis i experiències durant la pandèmia del personal sanitari, administratiu i de serveis que treballa als hospitals, cedides a títol individual i tractades digitalment. Finalment també s’ha activat l’etiqueta #behindthemask_life a les a xarxes socials amb l’objectiu que els ciutadans puguin compartir fotografies dels cartells de la campanya dispersos per la ciutat, etiqueta que avui tornarà a protagonitzar la segona fase d’aquesta iniciativa.

Fotografia cedida per Roser Vilagrassa

 

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.