Vall d’Hebron acull la Sala Familiar Ronald McDonald més gran d’Europa

Vall d’Hebron es reafirma en la seva aposta de situar el pacient al centre del model assistencial i procurar el màxim benestar a les famílies durant el temps que passen a l’Hospital Infantil acompanyant els seus fills ingressats

22/11/2019

Aquest matí s’ha inaugurat la Sala Familiar Ronald McDonald de l’Hospital Infantil Vall d’Hebron de Barcelona. Aquest nou espai, el més gran d'Europa, ofereix un lloc de descans i relaxament dins de l’hospital als familiars dels nens hospitalitzats. S’espera que durant el primer any la nova Sala Familiar Ronald McDonald sigui utilitzada per més de 800 famílies de nens hospitalitzats a Vall d’Hebron i prop de 2.000 persones entre adults i nens, que podran gaudir de manera gratuïta dels seus serveis per descansar, treballar, menjar, estar en família o relaxar-se.

La inauguració ha comptat amb la presència de la Sra. Pilar Saura, Directora General de Planificació en Salut de la Generalitat, el Dr. Albert Salazar, Gerent de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron, la Sra. Blanca Moreno, Presidenta de la Fundación Infantil Ronald McDonald, el Dr. Félix Castillo, Cap del Servei de Neonatologia de Vall d’Hebron, i la Sra. Luisa Masuet, General Counsel de McDonald’s Espanya.

Pel Dr. Albert Salazar, Gerent de Vall d’Hebron, “la sala millora la qualitat de vida d’aquestes famílies, que passen cada dia moltes hores a l’Hospital Infantil, i reafirma l’aposta de Vall d’Hebron per situar el pacient al centre del model assistencial i procurar-li el màxim benestar a ell i al seu entorn més pròxim”. Per la seva banda, la Dra. Rocío Cebrián, Subdirectora Assistencial Quirúrgica i de Crítics de Vall d’Hebron, ha afegit que “la sala proporciona a les famílies dels nens i les nenes hospitalitzats un lloc agradable i acollidor on descansar, menjar, relaxar-se i compartir experiències. D’aquesta manera disminueix l’estrès al qual es veuen sotmesos durant l’estada a l’hospital i augmenta el seu benestar emocional”.

La Sra. Blanca Moreno, Presidenta de la Fundación Infantil Ronald McDonald, ha assenyalat que la nova Sala és una fita molt important en l’activitat de la Fundació: “Quan les famílies entrin a aquesta Sala Familiar volem que oblidin que són a un hospital. Els nounats passen molts dies hospitalitzats i aquesta Sala serà un autèntic respir per als pares a només uns metres de distància del seu fill. Així mateix, està comprovat que romandre a prop permet als pares comunicar-se millor amb l'equip mèdic del seu fill i millora l'adherència als plans de tractament”.

McDonald’s Espanya, representat per la Sra. Luisa Masuet, General Counsel i Secretària del Patronat de la Fundació, un cop més ha reafirmat el seu compromís amb la Fundació amb l’ajuda de tots. “Gràcies a clients, proveïdors i franquiciats, avui comptem amb 373 Casas Ronald McDonald repartides en 45 països i 259 Sales en 28 països, que milloren la vida dels nens malalts i de les seves famílies”.

El Dr. Félix Castillo, Cap del Servei de Neonatologia de Vall d’Hebron, ha volgut expressar el seu “agraïment a l’Hospital per donar un espai tan ampli en benefici de les famílies d’aquests nens i a la Fundación Infantil Ronald McDonald per pensar en nosaltres i fer-nos aquest fabulós regal. L’ambient i la tranquil·litat que es respira a la Sala Familiar Ronald McDonald és espectacular”.

El Servei de Neonatologia de Vall d’Hebron s’ha consolidat com a centre de referència en l'àmbit estatal en la patologia perinatal gràcies a la feina diària dels 180 professionals que presten una atenció permanent i experta les 24 hores, tots els dies de l'any. El seu objectiu és procurar una pràctica assistencial humanitzada, de qualitat, segura, sostenible i eficient, centrada en el pacient i en el seu entorn familiar. Disposa de 24 llits d'hospitalització convencional, de 25 punts assistencials a la Unitat de Vigilància intensiva i de 20 a la Unitat de Cures Semicrítiques. En total, 69 punts assistencials que el converteixen en el servei més gran de l’Estat. Alhora, disposa d'un servei d'hospitalització domiciliària, amb 12 llits virtuals, pel qual passen més de 200 bebès cada any.

La més gran d’Europa

La Sala Familiar Ronald McDonald forma part d’un dels sis programes que desenvolupa la Fundación Infantil Ronald McDonald a Espanya amb l’objectiu de crear, buscar i donar suport a iniciatives que millorin de manera directa el benestar dels nens malalts i les seves famílies. Se situa a la planta baixa de l’Hospital Infantil Vall d’Hebron, ocupa 350 metres quadrats i destaca pel seu disseny alegre i funcional. Disposa de cuina i menjador, dutxes, taquilles, accés a Internet, sales de descans, zona d'estar amb televisió, zona de lectura, sala de lactància i una àrea d'activitats i joc per als germans dels nens ingressats.

Descansar al costat del nen, un oasi dins de l’hospital

Els pares de nens prematurs o amb alguna patologia greu al néixer han d'estar durant molt de temps i moltes hores al dia amb els seus fills per facilitar el seu desenvolupament i benestar i la Sala Familiar Ronald McDonald els ofereix un entorn tranquil, un refugi que els allunya temporalment de l'ambient hospitalari, sense separar-se dels seus fills. Així mateix, també poden cuidar i rebre els seus altres fills en un ambient més càlid. És un oasi dins de l'hospital. Perquè la Sala Familiar Ronald McDonald els ofereix un petit espai de calma i normalitat, alhora que es mantenen a prop dels seus fills hospitalitzats.

1992, inauguració de la primera “Family Room”

La primer Family Room al món va obrir el 1992 a Kansas City, als Estats Units, i actualment hi ha 259 Sales Familiars, repartides en 28 països, que ofereixen un espai perquè les famílies s'oblidin que són a l'hospital. Concebudes com un espai de privacitat dins de l'Hospital, són una ajuda inestimable per a les famílies que no volen abandonar l'hospital quan el seu fill o filla més els necessita. La utilització de la Sala és totalment gratuïta i aporta als usuaris un benestar psicològic i emocional i una experiència hospitalària més assumible, alhora que reforça la cohesió familiar i redueix les càrregues econòmiques d'aquestes famílies, que tenen un lloc on descansar, netejar-se i fins i tot treballar, sense necessitat de sortir de l'hospital, de manera que poden estar més temps amb els seus fills ingressats.

McDonald’s i la seva acció social a favor de la infància

McDonald's és el principal donant corporatiu i impulsor de la Fundación Infantil Ronald McDonald. Anualment, tots els restaurants McDonald’s d'Espanya donen a la Fundació el 0,1% de les seves vendes, i a això s'afegeixen les donacions que els clients dipositen directament a les urnes o en els quioscos de comanda dels restaurants. A més, cada any els restaurants McDonald’s, coincidint amb el Dia Mundial del Nen, celebren el McHappy Day®, una jornada benèfica durant la qual tota la recaptació obtinguda per la venda del Big Mac® es destina a la Fundació per a poder continuar mantenint les famílies a prop quan més ho necessiten. Totes aquestes ajudes es destinen a mantenir les Cases i Salas Familiares Ronald McDonald que la Fundació té repartides per Espanya i, permeten a més obrir noves Salas Familiares com l'acabada d'inaugurar en Vall d'Hebron.

Sobre la Fundació Ronald McDonald

La Fundación Infantil Ronald McDonald® España és una entitat sense ànim de lucre i independent, creada el 1997 i la missió del qual és crear, buscar i donar suport a programes que millorin de manera directa la salut i el benestar dels nens i nenes. Des de fa més de 20 anys a Espanya, la Fundació és un referent en la creació de programes que ofereixen benestar i suport a famílies amb fills greument malalts, que s'han de desplaçar per rebre tractament mèdic. A través de les Cases Ronald McDonald, la Fundació ofereix de manera gratuïta una “llar fora de la llar” a famílies amb nens que pateixen malalties de llarga durada a Espanya.

Actualment hi ha quatre Cases Ronald McDonald a l’Estat. A Barcelona es troba a prop de l'Hospital Vall d’Hebron; a Màlaga està situada als voltants de l'Hospital Maternoinfantil; a València a pocs metres del Nuevo Hospital La Fe i a Madrid en el propi recinte hospitalari de l'Hospital Infantil Universitari Nen Jesús. Disposen d'habitacions completes amb bany per a cada família i instal·lacions comunes com ara cuina, sales d'oci i descans, biblioteca, jocs, etc. A més, compten amb més de 170 voluntaris que ajuden totes les setmanes a realitzar diferents activitats per als nens i les seves famílies, ajudant a crear un ambient d'oci i de participació.

Un altre programa que la Fundació està desenvolupant a Espanya és el de Sala Familiar Ronald McDonald®, un espai que ofereix un refugi dins dels hospitals perquè les famílies de nens i nenes malalts puguin descansar sense allunyar-se dels seus fills. La primera Sala Familiar va obrir a Espanya el 2018. La Fundació Infantil Ronald McDonald és la representació a Espanya de Ronald McDonald House Charities, entitat que opera en 64 països. En l'actualitat existeixen 373 Cases i 259 Sales Familiars Ronald McDonald. Ronald McDonald House Charities és considerada com l'organització referent en atenció a famílies amb fills greument malalts.

Sobre l’Hospital Infantil Vall d’Hebron

Vall d’Hebron és el complex sanitari més gran de Catalunya i el seu Hospital Infantil tracta totes les especialitats mèdiques, des de l'assistència bàsica fins a especialitats de tercer grau, la qual cosa el converteix en l'hospital de nens amb més capacitat de resolució de processos pediàtrics complexos de l'Estat. L'Hospital Infantil ofereix tractaments específics i avançats en neonatologia, trasplantaments pediàtrics o cirurgia cardíaca. A més, Vall d’Hebron compta amb especialitats com la fibrosi quística o la cirurgia fetal i és el centre líder en oncohematologia, neurologia, malalties minoritàries, pneumologia, nefrologia, cremats i cirurgia mínimament invasiva. L'Hospital Infantil ofereix la màxima experiència i coneixement al servei del nen i les seves famílies amb una visió integral del pacient, que incorpora el suport afectiu per poder millorar la qualitat de vida emocional dels pacients. L'Hospital Infantil promou la participació dels nens i nenes i les seves famílies formant equip amb els metges per cuidar de la malaltia i del repte que suposa en la integració de la vida quotidiana.

Així mateix, els professionals desenvolupen una recerca translacional, en la qual els laboratoris es posen al servei de millorar el diagnòstic i tractament dels pacients. Vall d’Hebron compta amb quinze grups de recerca pediàtrica en vuit àrees de recerca: oncologia; malalties infeccioses; cirurgia; biologia vascular i metabolisme; malalties digestives i hepàtiques; neurologia; obstetrícia, pediatria i genètica, i malalties inmunomediades i teràpies innovadores.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.