Vall d’Hebron acull l’assemblea dels membres de l’Aliança Europea d’Hospitals Universitaris

El Dr. Albert Salazar, gerent de Vall d’Hebron i president de l’Aliança Europea d’Hospitals Universitaris, ha destacat “la rellevància d’aquesta aliança, que ens permet establir sinergies amb els centres més importants d’Europa i així millorar l’assistència dels pacients i el desenvolupament dels nostres professionals”.

08/11/2021

L’Aliança Europea d’Hospitals Universitaris (EUHA, en les seves sigles en anglès) ha celebrat aquest dilluns l’assemblea dels seus membres a Barcelona. Impulsada el 2017 per Vall d’Hebron i l’Hospital Universitari Karolinska (a Estocolm, Suècia), que en formen part, l’EUHA agrupa els nou hospitals universitaris més grans i de referència del continent amb l’objectiu de millorar els resultats dels pacients compartint l’experiència en medicina d’alta complexitat, recerca i educació.

Avui, l’EUHA ha celebrat la seva assemblea a Vall d’Hebron. El Dr. Albert Salazar, gerent de Vall d’Hebron i president de l’Aliança Europea d’Hospitals Universitaris des del 10 de juny per un període de sis mesos, ha donat la benvinguda als assistents i ha destacat “la rellevància d’aquesta aliança, que ens permet establir sinergies amb els centres més importants d’Europa i així millorar l’assistència dels pacients i el desenvolupament dels nostres professionals”.

En el marc de la trobada, el Dr. Albert Salazar ha fet el traspàs de la presidència de l’EUHA al Dr. Wim Robberecht, director gerent de l’UZ Leuven, l’hospital més gran de Bèlgica, a la ciutat de Lovaina. La presidència de l’EUHA és rotatòria entre tots els membres i aquesta ha estat la segona vegada que Vall d’Hebron l’assumeix, en una etapa en què ha estat crucial repensar el pla estratègic de l’aliança davant dels reptes i oportunitats als quals s’enfronten els hospitals post-Covid.

Cèl·lules CART i sistema d’avaluació en el tractament del càncer de pit, projectes clau 2021-2023

La trobada dels membres de l’EUHA que s’ha celebrat a Vall d’Hebron ha servit per dissenyar l’estratègia de l’aliança 2021-2023. Entre els projectes d’aquest període en destaca l’inici d’assajos clínics transfronterers sobre cèl·lules CART, per desenvolupar un tipus d’immunoteràpia que consisteix a agafar cèl·lules del sistema immunitari del pacient i que aquestes ataquin els tumors. També el projecte d’avaluació de càncer de pit, que té per objectiu aprofitar l’expertesa en càncer de mama dels membres de l’EUHA per desenvolupar un conjunt comú i limitat d’indicadors que permetin comparar el tractament del càncer de pit i els resultats que se’n van obtenir de forma retrospectiva en una cohort limitada de pacients. Es pretén que, a partir del càncer de mama, aquest sistema d’avaluació pugui aplicar-se a altres programes assistencials.

La jornada ha tingut com a punt destacat la xerrada sobre col·laboració i política de salut a Europa a càrrec de Xavier Prats-Monné, exdirector general de Salut i Seguretat Alimentària de la Comissió Europea, que ha reflexionat sobre com la pandèmia ha creat una finestra d’oportunitat per millorar la salut pública.

Tour per Vall d’Hebron

Els assistents a l’assemblea dels membres de l’Aliança Europea d’Hospitals Universitaris han tingut l’oportunitat de fer una visita guiada per Vall d’Hebron. Han recorregut les noves consultes externes pediàtriques, l’Hospital Infantil i l’Hospital de la Dona, els laboratoris clínics i l’UCI de Vall d’Hebron, que van tenir un paper crucial en l’atenció als pacients durant la pandèmia de COVID-19.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.