Vall d’Hebron acull un simposi internacional sobre deformitats de la caixa toràcica

El Servei de Cirurgia Pediàtrica del Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus organitza els dies 19 i 20 d’octubre el I Simposi Internacional sobre Deformitats de la Caixa Toràcica. La direcció del curs recau en el Dr. Manuel López Paredes, Cap de Cirurgia Pediàtrica, i Ana Laín Fernández, cirurgiana pediàtrica, ambdós de l’Hospital MaternoInfantil Vall d’Hebron. El curs compta amb el suport organitzatiu de l’Aula Vall d’Hebron.

19/10/2017

Aquest simposi reuneix els principals experts internacionals en el camp de la cirurgia pediàtrica del pectus excavatum, que han dut a terme cirurgies en directe. El primer dia ha estat dedicat al tractament del pectus excavatum (deformitat congènita de la caixa toràcica caracteritzada per pit enfonsat a la regió de l’estern), mentre que el segon dia està dedicat al tractament del pectus carinatum (la caixa toràcica sobresurt). Vicenç Martínez Ibáñez, gerent de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, ha participat en l’acte inaugural.  

El simposi compta amb la presència de Donald Nuss, dels Estats Units, creador de la tècnica mínimament invasiva per al tractament del pectus excavatum; Hyung Joo Park, de Corea del Sud; Marcelo Martínez Ferro, de l’Argentina; Mustafa Yuksel, de Turquia, o Robert Kelly, dels Estats Units. El Dr. Nuss és un eminent cirurgià que va descriure l’any 1997 la tècnica mínimament invasiva per al tractament del pectus excavatum. Aquesta tècnica va permetre canviar el paradigma en la patologia del pectus excavatum, ja que demostrava que la caixa toràcica és una estructura elàstica i mal·leable en els nens i els adolescents. 

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.