Vall d’Hebron arriba a les 500 cirurgies bariàtriques robòtiques

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron és pioner en aquesta tècnica i centre de referència, a més d’haver format ja diversos equips a tot l’Estat per aplicar-la.

28/04/2021

Vall d’Hebron compta amb dos robots Da Vinci d’última generació, una tecnologia d’avantguarda que garanteix una més alta qualitat de la feina dels cirurgians i una millor atenció als nostres pacients. La cirurgia robòtica ofereix, per exemple, més precisió que la cirurgia convencional, una mida de les incisions menor, de manera que es redueix el període postoperatori, i menys possibilitats de complicacions pels pacients. La Unitat de Cirurgia Endocrina, Metabòlica i Bariàtrica, una de les quatre unitats autònomes que conformen el Servei de Cirurgia General i Digestiva, ha arribat aquest mes a la xifra de 500 cirurgies bariàtriques robòtiques. “Aquestes cirurgies ens permeten una més gran precisió i resultats més favorables pels pacients, ja que pot suposar menys complicacions”, explica el Dr. Ramon Vilallonga, adjunt de la Unitat de Cirurgia Endocrina, Metabòlica i Bariàtrica del Servei de Cirurgia General i Digestiva. A nivell tècnic, el robot Da Vinci facilita, per exemple, el gest quirúrgic del cirurgià, ja que el sistema elimina moviments involuntaris i disminueix molt el cansament derivat de les hores que dura l’operació. “El programa de cirurgia bariàtrica robòtica va començar el 2009 a Vall d’Hebron i no s’ha interromput , convertint-nos en tot un referent”, conclou el Dr. Vilallonga.

Per la seva banda, el Dr. Jose Manuel Fort , cap clínic de la Unitat de Cirurgia Endocrina, Metabòlica i Bariàtrica del Servei de Cirurgia General i Digestiva, explica que, gràcies a aquest tipus de cirurgia menys invasiva, el cirurgià té al seu abast una eina “que permet una major comoditat i treballar amb més seguretat. Sens dubte, estem molt contents d’haver estat pioners amb aquesta tècnica i haver arribat a les 500 intervencions”. La cirurgia bariàtrica ajuda als pacients amb obesitat mòrbida a perdre pes, a través d’intervencions com la gastrectomia vertical o el bypass gàstric. La cirurgia és el tractament més efectiu per uns pacients que amb molta freqüència presenten altres patologies de risc cardiovascular alt, com diabetis, hipertensió, hipercolesterolèmia o fetge gras. A més, cal afegir que l’equip d’infermeres que treballa en aquestes cirurgies bariàtriques està format per professionals experts en aquesta àrea concreta. “Estem contents amb aquesta fita i esperem seguir creixent i ampliant les intervencions amb aquesta tecnologia”, explica Noelia Gómez, supervisora d’infermeria, “ja que poder intervenir amb el Da Vinci suposa un guany pels professionals i pels pacients, que poden tenir, segons els casos, una recuperació més curta”.

L’any 2009 es va implementar el primer sistema robòtic a Vall d’Hebron per a cirurgies de colon, urologia, ginecologia i bariàtrica.Actualment, Vall d’Hebron utilitza la robòtica en cirurgia urològica, cirurgia ginecològica, cirurgia ginecològica oncològica, procediments complexos en patologies benignes, cirurgia bariàtrica, cirurgia colorectal, cirurgia de cap i coll, cirurgia general, cirurgia pediàtrica i cirurgia toràcica.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.