Vall d’Hebron celebra un Sant Jordi solidari contra el coronavirus amb missatges amb cor i una sorpresa musical

Per tercer any consecutiu hem unit esforços amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per apropar el Sant Jordi als pacients, enguany amb la iniciativa Missatges amb cor. Tots els pacients ingressats a Vall d’Hebron reben avui un missatge d’ànims escrit per ciutadans anònims que els han volgut donar suport.

19/04/2020

Aquest any, amb el context provocat per la COVID-19, Sant Jordi és inevitablement diferent. Per això, a Vall d’Hebron ens hem volgut adaptar positivament a la situació i hem impulsat una iniciativa solidària emmarcada en la campanya #AjudemElsHerois. Aquesta campanya vol posar de manifest l’esforç que tothom està fent per tal de lluitar contra la pandèmia. Un esforç que sempre s'ha fet però que ara més que mai cal posar en valor. En la mateixa línia, també considerem herois i heroïnes els pacients que lluiten contra aquesta malaltia i els seus familiars.

Així, hem volgut que Sant Jordi sigui una festa dedicada als pacients, tant els que tenen la COVID-19 com els que no, que aquests dies estan ingressats al nostre hospital i no poden ser visitats pels seus familiars. Per això, per tercer any consecutiu hem unit esforços amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per apropar-los el Sant Jordi, enguany amb la iniciativa Missatges amb cor. Es tracta d’un espai del web coronavirus.vallhebron.com a on tothom qui vol pot deixar un missatge d’ànims als pacients de Vall d’Hebron. Les persones que volen donar-los aquests missatges també hi poden adjuntar passatemps, fotografies, dibuixos...

Un gran repartiment per celebrar el Sant Jordi

Durant tot el dia d’avui, l’equip d’Atenció Ciutadana, residents i voluntaris reparteixen impresos en fulls de paper els Missatges amb cor a tots els pacients ingressats a Vall d’Hebron, sigui quina sigui la seva patologia. Perquè ningú es quedi sense rosa el dia de Sant Jordi, a més, el full conté unes instruccions per fer-ne una amb papiroflèxia. Tal i com explica la Dra. Rose Ruiz, cap de residents del Servei de Medicina Física i Rehabilitació i coordinadora de l’Equip de Suport als Familiars, “en un context general negatiu com l’actual, hem volgut que els pacients ingressats també puguin gaudir d’una diada tan especial. Per això els fem arribar aquests dibuixos i missatges tan emotius de solidaritat i empatia que ha fet la ciutadania de forma desinteressada.”

Els missatges de Sant Jordi es poden veure també als vestíbuls de cadascun dels quatre hospitals del Campus, des d’on des de fa dies es mostren els missatges generals d’ànims. A més, les tauletes tàctils donades per empreses i particulars, amb les quals els pacients es comuniquen amb els seus familiars, tenen com a pàgina d’inici l’apartat de Missatges amb cor del web de Vall d’Hebron sobre coronavirus. “D’aquesta manera, els pacients que no tenen accés a un mòbil es poden sentir més acompanyats i, encara que físicament estan separats, poden estar molt units de pensament”, afirma la Dra. Rose Ruiz.

Roses solidàries per lluitar contra el coronavirus

La diada de Sant Jordi també tindrà una vessant solidària per lluitar contra la malaltia de la COVID-19. Com afirma Fran Garcia, director de Comunicació, Estratègia Corporativa i Atenció Ciutadana del Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, “paral·lelament als Missatges amb cor hem creat la campanya Roses solidàries contra el coronavirus. Amb l’aportació de 5 euros, es pot adquirir una rosa digital i personalitzar-la amb un missatge per enviar-la a qui es vulgui.” Aquests diners aniran destinats a lluitar contra la malaltia, ja sigui amb recerca o ajudant-nos a transformar els espais de l’hospital per adaptar-los a les noves necessitats.

Com cada any, també es reparteix un llibre a cada pacient. Aquesta acció és possible gràcies a la donació de 1.000 llibres que ens ha fet la Central de Préstecs del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i gràcies als voluntaris de la Fundació Autònoma Solidària que els han preparat i als nostres zeladors i personal sanitari que els distribueixen.

Pel que fa a la iniciativa del Servei de Farmàcia de l’Hospital Infantil d’enviar missatges sorpresa a dins de les capses amb medicació als pacients pediàtrics confinats a casa, durant tot el dia d’avui els missatges que s’introdueixen al paquet amb la medicació estan ambientats amb la llegenda de Sant Jordi i inclouen passatemps com per exemple un laberint del qual el cavaller ha d’escapar del Covidrac. A més, els nens i nenes també hi trobaran una rosa que s’ha d’elaborar amb papiroflèxia.

Una sorpresa musical per als professionals sanitaris per tancar la diada

El moment més sorprenent del dia serà al voltant de les 19.45 hores, quan, coincidint amb els aplaudiments que diàriament la ciutadania dedica als professionals sanitaris des dels balcons, hi haurà una sorpresa musical dedicada als professionals de la salut.

L'associació de veïns del barri, també implicada

Aquest Sant Jordi també és participatiu entre els veïns de Vall d'Hebron. Aquesta tarda, una representació de l'associació de veïns del barri visita l'Hospital i reparteix roses de paper i Missatges amb cor entre els professionals de Vall d'Hebron.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.