Vall d’Hebron compta amb un nou robot per a la realització de proves massives PCR per diagnosticar la COVID-19

Vall d’Hebron és un dels quatre centres de l’Estat que compta amb aquest tipus de robots, fruit d’una iniciativa de Covichain Robots.

07/04/2020

Vall d’Hebron ha posat en funcionament un nou robot que permet el processament de mostres massives PCR.  Aquest robot contribuirà a diagnosticar la població més gran possible afectada per la COVID-19 d’una manera ràpida, eficaç i fiable. En una segona fase, està previst que aquest robot puguin adaptar-se per integrar els sistemes que s'utilitzaran per a la realització de test d'anticossos. Aquests mateixos robots també han arribat a l’organisme d’investigació de Salut Carlos III i els centres sanitaris La Paz (Madrid) i l’Hospital Clínic. Els robots tenen una capacitat estimada de processament de 2.400 mostres al dia. L'automatització en el processament de mostres ha estat un èxit en països com la Xina i Corea del Sud.

La posada en marxa d’aquests quatre robots d’última tecnologia sota les característiques open source respon a la necessitat de dinamitzar la realització de test de coronavirus, per superar el coll d'ampolla en el processament de les mostres. L’open source permet adaptar els robots als protocols establerts en cada hospital.

Col·laboració d’entitats públiques i privades

La iniciativa forma part d’un dels deu projectes que desenvolupa un grup de professionals des del passat 13 de març, sota el nom de Covichain Robots, amb el suport del Consorci Alastria i de l'Associació COVIDWarriors. A través de l'Institut de Salut Carles III, aquest grup de professionals va sol·licitar les autoritzacions a la resta de centres sanitaris que, com Vall d’Hebron, complien amb els requisits tècnics i humans, i es van llançar a buscar el finançament del projecte.

La compra dels robots i la contractació dels enginyers especialitzats en la programació ha estat possible gràcies a Socimi MERLIN Properties, que ha aportat els fons necessaris per al projecte. Els empleats de ManpowerGroup han costejat la contractació dels enginyers especialitzats en la programació dels robots. També s’han sumat empreses com Inditex, Correus, Apple, IKEA, LLYC i Telefónica, amb la logística i l'equipament i infraestructura necessaris. Per facilitar la gestió del projecte han intervingut els Ministeris d'Hisenda, d’Interior i els Ministeris d’Exteriors, Unió Europea i Cooperació i de Ciència i Innovació.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.