Vall d’Hebron dona la benvinguda als nous residents

175 residents de 49 especialitats diferents han confiat en l’Hospital Universitari Vall d’Hebron per completar la seva especialització, construint el present i futur del campus sanitari.

23/05/2023

Durant el matí d’avui hem donat la benvinguda als 175 residents que han triat l’Hospital Universitari Vall d’Hebron per realitzar la seva formació especialitzada. Els nous residents, graduats en els diferents perfils professionals: medicina, infermeria, farmàcia, biologia, psicologia, física i química, sentiran Vall d’Hebron com casa seva al llarg dels anys que duri la seva especialitat, i, impregnant-se de l’ADN Vall d’Hebron, ajudaran a construir el futur del centre sanitari.  

El Dr. Antonio Roman, director assistencial de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, ha donat la benvinguda als nous residents. "Benvinguts al millor hospital del país. No dubteu: heu escollit bé. El futur és vostre’’

La benvinguda als nous residents per part de la Dra. Begoña Benito, directora del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha girat al voltant de la importància de la investigació i la innovació: ‘’La residència a Vall d’Hebron us oferirà aprendre a pensar com investigadors i innovadors. Plantegeu-vos quin tipus de professional voleu ser: sigueu curiosos i qüestioneu-vos el perquè de les coses’’

D’alta banda, M.Àngels Barba, directora d’Infermeria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, també ha volgut felicitar els residents per la seva elecció, i ha fet valdre el nou model assistencial de l’Hospital, així com el sistema d’intensitat de cures que adequa les cures al nivell de complexitat que requereixi cada cas.  

La Dra. Mónica Rodríguez, directora de Docència i del Vall d’Hebron Centre de Simulació Avançada, ha volgut traslladar als nou R1 dues idees claus: ‘’Ningú pot treballar sol. Aquí treballareu en equip, on tindreu una funció i rol que anirà evolucionant amb vosaltres’’. També ha ressaltat la importància de posar el pacient al centre: ‘’Tots d’alguna manera treballareu amb pacients que tenen un problema i que, sense conèixer-nos, confien en nosaltres. Utilitzeu bé aquesta confiança’’.  

La importància dels valors i el treball en equip ha estat en l'essència de les paraules dedicades als nous residents per part dels quatre representants de residents que ja estan completant la seva formació al centre. ''El període de residència passa volant, gaudiu-lo i apreneu moltíssim, que segur valdrà la pena'', ha expressat la Dra. Marta Barros, vocal quirúrgic de la Comissió de Docència. D'altra banda, Pablo Buck, vocal d'Infermeria, ha posat en relleu el valor de les infermeres i el respecte per totes les professions sanitàries que es troben dins del campus per poder donar una atenció de qualitat. 

Els tres premiats de les beques Dr. Carles Margarit i la guanyadora de la beca Aula Vall d'Hebron de la promoció 2022 han pogut explicar de primera mà la seva experiència i els projectes d'investigació que estan duent a terme en els centres de recerca del campus. Amb les seves paraules han motivat i traslladat als nous residents la importància de la investigació per seguir formar-se i ampliar el coneixement. 

Finalment, Montse Juárez, coordinadora de l'Aula Vall d'Hebron, ha presentat el Programa d’immersió que faran els nous residents, en què participaran més de 130 docents. El programa té una durada d'un mes i es faran sessions en línia, presencials, i diversos tallers per iniciar el seu procés d’incorporació i entrar en contacte amb la vida de Vall d'Hebron. 

Els nou residents sentiran Vall d’Hebron com casa seva al llarg dels anys que duri la seva especialitat, i, impregnant-se de l’ADN Vall d’Hebron, ajudaran a construir el futur del centre sanitari.  

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.