Vall d’Hebron és l’hospital que més trasplantaments va fer el 2020 de tot l’Estat

El centre que més pulmons ha trasplantat a nivell estatal també és Vall d’Hebron, amb 73.

18/01/2021

Vall d’Hebron és l’hospital que més trasplantaments va fer el 2020 de tot l’Estat: 265. Són dades presentades per l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) aquest dilluns 18 de gener. Per tipus d’òrgan, Vall d’Hebron és el que més pulmons va trasplantar, concretament 73 (68 d’adults i 5 pediàtrics). A nivell estatal, el 2020 es van fer 2.700 trasplantaments renals, 1.034 hepàtics, 336 de pulmó, 278 cardíacs, 73 de pàncrees i 4 d’intestí, provinents de 1.777 donants morts i 268 vius.

“Tot i la gran dificultat que ens ha causat la COVID-19, Vall d’Hebron i els professionals han fet un gran esforç col·laboratiu per seguir sent el primer centre de trasplantaments de Catalunya, tant en adults com en pediatria”, assegura la Dra. Teresa Pont, coordinadora de Trasplantaments de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, que ha aprofitat per agrair la feina dels equips de trasplantaments i la generositat dels donants.

A més, Vall d’Hebron també és l’hospital de Catalunya que més trasplantaments pediàtrics va fer l’any passat, 47, la xifra més alta feta mai per un centre català. De fet, Vall d’Hebron és l’únic centre de Catalunya acreditat per realitzar trasplantament hepàtic, cardíac, pulmonar i intestinal en població pediàtrica. A nivell estatal el 2020 també es va establir el rècord de 197 trasplantaments en nens i nenes.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.