Vall d’Hebron és un dels líders en publicacions científiques al repositori institucional obert Scientia

El repositori permet que la producció científica sigui accessible per a tota la ciutadania.

03/02/2020

Totes les institucions que publiquen producció científica finançada amb fons europeus o d'altres entitats públiques (com ara H2020, PERIS, PADRIS, AES, etc.) han de fer-ho en plataformes que permetin l'accés obert. Per cobrir aquesta nova necessitat, el Departament de Salut ha dissenyat el repositori obert de producció científica Scientia, en el qual el Campus Vall d’Hebron ja és líder en publicació d'estudis de recerca, articles científics, pòsters, comunicacions de congressos, guies de pràctica clínica, etc.                                                                                                                                                                    

Concretament, a data 31 de gener de 2020, el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus té repositats 145 documents. 130 d’aquests documents són de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron; del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), 61; del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), 16, i del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat), 3. Els articles són de 174 autors de Vall d'Hebron, que han autoritzat que tota la seva publicació s'incorpori de manera gradual al repositori. La difusió es complementa amb la publicació de l’article a les xarxes socials (@BibliotecaHUVH) amb l'etiqueta #ScientiaVH.

Un acte per donar a conèixer la plataforma

Per donar a conèixer la novetat a tots els autors de producció científica del Campus Vall d’Hebron, el passat 31 de gener es va celebrar un acte a la Sala d’actes de l’Hospital General impulsat pel VHIR i la Biblioteca Campus Vall d’Hebron.

Segons apunta Cristina Puyal, responsable de la Biblioteca, aquest canvi “permet que la producció científica sigui accessible per a tota la ciutadania, a diferència del model anterior en què solament es publicava a les revistes científiques i només els subscriptors la podien llegir”.

Per la seva banda, Núria Gavaldà, Directora d’Estratègia del VHIR, explica que “amb Scientia podem fer més accessible l’activitat de recerca, dins del marc de la recerca i innovació responsable. El VHIR, com a impulsor de la recerca al Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, participa de manera decisiva en la implementació de mesures per anar treballant cap a una ciència més oberta, i organitzar i liderar aquest nou marc de treball amb nous recursos, recomanacions i guies.”

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.