Vall d'Hebron esdevé centre de referència per a les gestants que tinguin COVID-19 i hagin d'estar ingressades

Així ho ha decidit el Departament de Salut, que vol garantir una resposta ràpida en cas de complicacions o, en els pitjors dels casos, la necessitat d’un trasllat a l’UCI.

26/03/2020

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron serà el centre de referència a Catalunya per a les gestants que tinguin la COVID-19 i hagin d’estar ingressades, segons ha decidit el Departament de Salut. L’objectiu d’aquesta mesura és garantir una resposta ràpida en el supòsit que hi hagués complicacions o, en els pitjors dels casos, la necessitat d’un trasllat a l’UCI, així com evitar trasllats urgents i la propagació del virus. En definitiva, Vall d’Hebron serà el centre on se centralitzarà l’atenció a aquest col·lectiu. El seguiment es farà en aquest hospital, igual que el part. “Atendre en un sol centre a les dones gestants amb COVID-19 permet millorar l’atenció a les futures mares, disminuir els riscos als sanitaris i estalviar material i equipament, en especial amb els equips de protecció individual”, valora la Dra. Elena Carreras, cap d’Obstetrícia i Ginecologia de Vall d'Hebron. 

En el cas de les gestants sanes, seguiran l’acompanyament en els seus centres de referència. Tot i això, des de l’atenció primària ja s’han començat a reprogramar les visites per evitar que es desplacin a aquests centres. Només es realitzaran aquelles proves que siguin completament necessàries. 

Alhora, pel que fa a l’atenció pediàtrica, Vall d’Hebron serà el centre de referència juntament amb l’Hospital de Sant Joan de Déu. L’objectiu és similar a l’anterior: concentrar esforços en un mateix espai per donar una millor cobertura sanitària i evitar la propagació de la patologia.

Tot això ho contempla la Guia d’actuació enfront de casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2 en dones embarassades i nadons, elaborada pel Servei Català de la Salut. El document exposa els centres de referència per a l’atenció obstètrica a les dones amb infecció COVID-19 que requereixen un ingrés hospitalari durant l’embaràs, i també els centres de referència per a l’atenció al part a les dones amb infecció per COVID19 amb simptomatologia lleu que no requereixen ingrés hospitalari, tal com especifica. 

Des del Departament de Salut se segueix treballant perquè els professionals sanitaris unifiquin els criteris i actuacions clíniques per tal de fer front a la pandèmia per coronavirus SARS-CoV-2, també en l’àmbit de les dones que actualment estan embarassades i els nadons acabats de néixer.

 

 

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.