Vall d’Hebron expressa el seu condol per la mort de Pau Donés

El músic i cantant havia col·laborat en moltes ocasions amb accions solidàries per la recerca de Vall d'Hebron.

08/06/2020

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus lamenta la mort del músic i cantant Pau Donés, que ha mort avui després d’anys lluitant contra el càncer.

Des que va rebre el diagnòstic, el 2015, Pau Donés va ser un exemple de lluita i va col·laborar amb Vall d’Hebron per donar a conèixer la realitat de la malaltia. Era un dels nostres Amics de Vall d’Hebron més il·lustres –els Amics de Vall d’Hebron són les persones que fan una donació periòdica per tal de col·laborar amb la recerca i l’assistència a la nostra institució-. En la mateixa línia, Pau Donés i el director de cinema Albert Solé van treballar durant mesos en col·laboració amb el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus en la realització del documental “Jarabe contra el càncer”, que volia ser un retrat de la lluita del cantant contra el càncer de còlon i, alhora, una fotografia de com és el dia a dia dels pacients i professionals que conviuen amb aquesta malaltia. Gairebé mig miler de persones van assistir el 2017 a la preestrena del documental, que es va mostrar a la Nit Solidària Vall d’Hebron, un acte organitzat per la Conselleria de Salut i el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus amb la col·laboració de Minimal Films, el Grup Balañá i TV3.

Des de l’any 2015, Pau Donés i la seva banda, Jarabe de Palo, han celebrat fins a sis concerts solidaris per recaptar fons per a la recerca en càncer que es fa a Vall d’Hebron. Els últims dos concerts, titulats “Jarabe i els seus músics contra el càncer”, van tenir lloc el desembre de 2019, mesos després d’haver anunciat públicament la seva retirada dels escenaris. Pau Donés va tocar amb 19 músics que en algun moment dels últims 23 anys havien posat música a les cançons de la banda.

La vinculació del músic i cantant amb Vall d’Hebron ha anat, però, encara més enllà. El passat 21 de maig de 2020 es va celebrar per streaming l’acte de final de residència dels 127 residents que enguany han acabat la seva formació a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Un cop finalitzats els parlaments, es va revelar per sorpresa que Pau Donés era padrí de la promoció, juntament amb el periodista Jordi Évole. El músic va enviar un missatge d’agraïment a tots els professionals sanitaris per l’ingent esforç fet durant la pandèmia de la COVID-19.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.