Vall d’Hebron fa en plena pandèmia el rècord històric de trasplantaments pediàtrics a Catalunya

Vall d'Hebron és el centre que més traspantaments en total (adults més pediàtrics) ha fet de tot Catalunya el 2020: 265.

12/01/2021

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha fet durant el 2020 47 trasplantaments pediàtrics, la xifra més alta feta mai per un centre català. El segueix Sant Joan de Déu amb 7. De fet, Vall d’Hebron és l’únic centre de Catalunya acreditat per realitzar trasplantament hepàtic, cardíac, pulmonar i intestinal en població pediàtrica.

Són dades que s'han presentat aquest dimarts 12 de gener en una roda de premsa de la consellera de Salut, Alba Vergés, i el director l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT), Jaume Tort.

Pel que fa a les xifres globals (sumant els trasplantaments pediàtrics i adults), per centres l’Hospital Vall d’Hebron ha liderat, un any més i amb 265 intervencions, el rànquing de centres que n’ha fet més, seguit per l’Hospital Clínic (242) i per l’Hospital de Bellvitge (211). L’Hospital Vall d’Hebron és l’únic centre a Catalunya que compta amb programes de trasplantament d’adults (3) i d’infants (4).

Alba Vergés ha remarcat que “el 2020 ha sigut un any molt complicat. No se n’han escapat ni les donacions ni els trasplantaments d’òrgans”, però malgrat la pandèmia, ha subratllat que “és el cinquè any amb més donacions i trasplantaments a Catalunya”.

Per la seva part, el president de la Societat Catalana Trasplantament i cap de la Unitat de Trasplantament Renal de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, Francesc Moreso, ha explicat també a la roda de premsa que “la primera onada va ser la més traumàtica” i que “tot l’hospital es va convertir en hospital COVID-19 si bé a partir de principi de maig, la pressió COVID-19 va anar disminuint i els programes de trasplantaments d’òrgans es van poder reprendre, tot i que amb canvis substancials”.

Com explica la Dra. Teresa Pont, coordinadora de Trasplantaments de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, “malgrat la gran incidència que ens ha causat la COVID-19, l’hospital i els professionals han fet un gran esforç organitzatiu i col·laboratiu per seguir sent el gran centre de trasplantaments de Catalunya, tant en pacient pediàtrics com en adults”. La Dra. Pont també ha aprofitat per agrair la generositat dels donants i dels equips de trasplantaments.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.