Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Trasplantament
Trasplantaments
Dr. Alberto Sandiumenge
Vall d’Hebron col·labora amb l’ONT (Organització Nacional de Trasplantaments) en la segona edició del Programa de formació sobre donació d’òrgans com a part de les cures al final de la vida dirigida a professionals d’Amèrica Llatina.
Vall d'Hebron col·labora amb l'ONT en la segona edició del 'Programa de formació en línia sobre donació d'òrgans com a part de les cures al final de la vida' dirigit a professionals d'Amèrica Llatina. Durant vuit setmanes, més de 250 professionals vinculats a les Unitats de Crítics de quinze països d'Amèrica Llatina (Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Equador, El Salvador, Guatemala, Mèxic, Paraguai, Perú, República Dominicana, Uruguai i Veneçuela) compartiran coneixement i experiències sobre els processos de donació sota la coordinació acadèmica de la direcció de programes de donació i trasplantament del Vall d'Hebron. El Dr. Alberto Sandiumenge, coordinador de Trasplantaments de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i cap del grup de recerca en Donació i Trasplantament d'Òrgans, Teixits i Cèl·lules del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), és el coordinador acadèmic d'aquest curs, que també està tutoritzat per professionals d'altres centres sanitaris de l'Estat i països d'Amèrica Llatina.
Aquesta iniciativa ha sigut possible gràcies a la col·laboració de l'ONT amb el Ministeri d'Afers Externs, Unió Europea i Cooperació, a través de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional pel Desenvolupament (AECID) i del seu Pla de Transferència, Intercanvi i Gestió de Coneixement pel Desenvolupament de la Cooperació Espanyola a Amèrica Llatina i el Carib (Pla Interconnecta) i a la mediació de Fundació Estatal per a la Salut, Infància i Benestar Social (FCSAI). "Aquesta activitat formativa té un gran valor per a l'Organització Nacional de Trasplantaments per dos motius. En primer lloc, perquè constitueix una àrea de coneixement molt atractiva per als professionals d'Amèrica Llatina que atenen pacients crítics; són molts els que s'han interessat per aquest curs que celebra ara la segona edició. En segon lloc, perquè difon un concepte que pot constituir un punt d'inflexió en la donació d'òrgans en aquests països: la importància de la donació no només des de la perspectiva del pacient en necessitat d'un trasplantament, sinó també des de la persona que mor. Hem de promoure com a estàndard professional la presentació de l'opció de donar en les cures de final de vida i possibilitar la donació si aquesta és coherent amb els principis i valors de la persona", explica Beatriz Domínguez-Gil, directora de la ONT.
La principal idea del curs és transferir i actualitzar coneixements sobre el procés de donació d'òrgans integrat com a pràctica habitual en les cures al final de la vida. "Una de les claus del model espanyol és la implicació dels intensivistes en el procés de donació i en les cures dels pacients al final de la vida", explica el Dr. Alberto Sandiumenge: "La coordinació entre centres sanitaris és un altre punt clau", afegeix. Des que Espanya i l'Amèrica Llatina treballen plegats gràcies a la creació del Consell Iberoamericà de Donació i Trasplantament (RCIDT) el 2005, que presideix l'ONT, els trasplantaments s'han duplicat en aquesta regió.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.