Vall d’Hebron ha organitzat un curs sobre reconstrucció nasal i cirurgia craniofacial complexa

Aquest curs ha permès fer un repàs a les tècniques més innovadores en la cirurgia dels pacients amb deformitats nasals i cranials complexes.

01/07/2018

La reconstrucció nasal i la cirurgia craniofacial en els pacients complexos requereix un grau molt elevat de tecnologia i experiència. Recentment, Vall d’Hebron ha organitzat el curs teòrico-pràctic “Reconstrucció Nasal i Cirurgia Craniofacial Complexa”, impartit pels professionals de Vall d’Hebron més destacats en aquest àmbit. A Vall d’Hebron es tracten pacients amb patologies molt complexes. A més, l’Hospital és centre de referència en aquest àmbit i forma part de la Xarxa Europea d’Anomalies Craniofacials Rares i Otorinolaringologia (ERN Rare Craniofacial anomalies and ENT).

 

Com explica la Dra. Coro Bescós, Cap de Servei de Cirurgia Maxil·lofacial de Vall d’Hebron, “durant el curs s’han realitzat cirurgies en directe de reconstrucció nasal complexa, en pacients amb malformacions adquirides com a seqüela d'accidents balístics o de consum de cocaïna”. Igualment, un dels aspectes destacats del curs ha estat “la cirurgia craniofacial per tractar malformacions com les que trobem en la síndrome de Crouzon, la síndrome d’Apert, la síndrome de Treacher Collins o la microsomia hemifacial”. La Dra. Montserrat Munill, coordinadora de la Unitat de Cirurgia Maxil·lofacial Pediàtrica, destaca que tant en la reconstrucció nasal com en la cirurgia craniofacial complexa “és fonamental l'abordatge multidisciplinari dels neurocirurgians, cirurgians maxil·lofacials, cirurgians plàstics, otorinolaringòlegs, anestesiòlegs, UCI pediàtrica i infermeria”.

 

En aquesta ocasió, el cirurgià convidat a impartir formació ha estat el Dr. Renato Da Silva Freitas, cap de la Unitat de Cirurgia Craniofacial de l’Hospital de Clínicas, Curitiba (Brasil), unitat on el Dr. Nicolás Sierra, metge del servei de Cirurgia Maxil·lofacial de Vall d'Hebron, està actualment fent un fellowship d'un any.

 

El Servei de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ja es va convertir l’any 2014 en el primer centre de Catalunya en utilitzar la cirurgia assistida per ordinador en les seves intervencions. Un canvi de paradigma i de la pràctica quirúrgica basat en la col·laboració entre els professionals mèdics dels serveis de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial, Oncologia Mèdica, Oncologia Radioteràpica, Radiologia i Anatomia Patològica. Actualment s’està aplicant aquesta tècnica, juntament amb Neurocirurgia i Radiodiagnòstic, a la planificació dels casos de cirurgia craniofacial.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.