Vall d’Hebron habilitarà 170 nous llits d’UCI per a pacients amb COVID-19

Ja hi ha disponibles 62 nous llits d’UCI per a pacients amb COVID-19 que se sumen als 56 de l’actual UCI i a 10 llits de l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats.

26/03/2020

Vall d’Hebron habilitarà un total de 170 nous llits per a cures intensives (UCI) per tal d’augmentar la seva capacitat assistencial i atendre més pacients crítics afectats per COVID-19.

Actualment, als 56 llits que ja operaven a l’actual Unitat de Cures Intensives (UCI), inaugurada el 2018, Vall d’Hebron ha sumat 24 nous llits més a l’antiga UCI, a la cinquena planta de l’Hospital General, que s’ha posat de nou en servei. També s’han convertit 14 nous llits a la Unitat de Reanimació, a la quarta planta de l’hospital, i 10 llits més a la Unitat de Recuperació Pre i Post Anestèsica (URPA) de l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. A més, els 14 llits de la Unitat de Reanimació de l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats estan destinats a pacients amb COVID-19. I 10 llits de l’UCI de l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats ja estan dedicats a aquests pacients.

Es tracta d’un total de 72 llits addicionals que ja estan en funcionament per a pacients que pateixen COVID-19 i necessiten cures intensives. L’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats ha habilitat, a l’àrea de semicrítics, 7 nous llits per atendre pacients amb altres patologies, i també la UCI de Cremats, que atendrà altres patologies, a més del cremats.

Actualment, s’està treballant per habilitar 108 llits més d’UCI. La planta vuitena de l’Hospital General s’està condicionant perquè pugui encabir 10 nous llits per a pacients amb COVID-19 i la Unitat de Postoperatori de Cirurgia Cardíaca donarà cabuda a 8 nou llits. La zona de cremats semicrítics de l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats permetrà sumar 10 nou llits d’UCI. I tota la cinquena planta de l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats es reconvertirà en àrea per a l’atenció de pacients crítics amb COVID-19. Dins d’aquesta planta, es crearan 36 nous llits a l’Àrea de Simulació i 44 llits més a la resta de l’espai.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.