Vall d'Hebron i General Electric, capdavanters en ecocardiografia pediàtrica

El centre hospitalari, el seu institut de recerca (VHIR) i l'empresa nord-americana han col•laborat en l'avaluació clínica i en el desenvolupament de Vivid™ iq, un equip innovador i pioner per a la realització d'ecocardiografies durant l'edat pediàtrica

15/09/2016

El Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari i l’empresa nord-americana General Electric han col·laborat en l’avaluació clínica i el desenvolupament de Vivid™ iq, un nou equip per a la realització d’ecocardiografies d’última generació que estarà disponible per a pacients amb malalties cardíaques durant l’edat pediàtrica i que va ser presentat recentment durant el congrés de la Societat Europea de Cardiologia a Roma.

 

Es tracta d’un projecte pioner en aquest camp, ja que el Vivid™ iq combina l’última tecnologia per aconseguir la màxima qualitat diagnòstica, en un equip portàtil i amb un disseny innovador amb pantalla completament tàctil. Aquest avenç ha estat possible gràcies al compromís de col·laboració entre l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, a través del seu Servei de Cardiologia Pediàtrica, el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i l’empresa General Electric Healthcare, referent mundial en imatge cardíaca.

 

El cap clínic del Servei de Cardiologia Pediàtrica de Vall d’Hebron, el Dr. Ferran Rosés, destaca que el nou equip “incorpora una nova tecnologia que representa un gran salt endavant en el diagnòstic i el tractament de les cardiopaties congènites, alhora que ofereix un disseny innovador totalment portàtil i amb pantalla tàctil”. El fet que General Electric hagi confiat en Vall d’Hebron per al seu disseny i avaluació, confirma, segons el Dr. Rosés, “que el centre és un referent internacional”.

 

La validació de l’equip ha durat 6 mesos, durant els quals el treball conjunt de tot l’equip de Cardiologia Pediàtrica i els tècnics de l’empresa ha servit pel desenvolupament del nou equip aconseguint un gran pas endavant en la qualitat d’imatge diagnòstica comparada amb els equips existents al mercat. En total, s’han realitzat les proves de validació en més de 150 nens amb malalties del cor, que alhora s’han beneficiat de la gran qualitat d’imatge del nou equip.

 

El Vivid™ iq pesa només 4,5 kg, fet que permetrà als professionals la seva utilització tant a les consultes externes, com també al quiròfan de cirurgia cardíaca, a les sales d’hemodinàmica i electrofisiologia, i a les unitats d’intensius pediàtriques i neonatals, a peu del malalt. A la vegada, ofereix una interfície simple, que facilita el seu ús.

 

Només dos centres europeus, Vall d’Hebron i un hospital alemany, han participat en el procés de validació del nou projecte de General Electric en pacients pediàtrics.

 

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.