Vall d’Hebron i Ospedale San Raffaele col·laboren per impulsar la recerca en salut

En una trobada celebrada els dies 5 i 6 de maig, investigadors de Vall d’Hebron i del centre italià han intercanviat coneixement per col·laborar en diferents àmbits de recerca.

06/05/2022

La col·laboració entre centres de recerca és clau per aconseguir els millors resultats. Amb aquest objectiu, representants i investigadors de Vall d’Hebron i Ospedale San Raffaele de Milà (Itàlia) s’han reunit a Barcelona els dies 5 i 6 de maig amb la voluntat de promoure projectes científics en comú.

Aquesta trobada es produeix en el context de l’Aliança Europea d’Hospitals Universitaris (EUHA), a la qual participen ambdós centres. “Aquesta aliança, i en concret reunions com aquestes, ens permeten compartir l’experiència en diferents camps de recerca”, afirma el Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. “La relació entre centres ens permet publicar més i millors articles científics, essencial per tenir un impacte en la medicina”, ha afegit el Dr. Paolo Rotelli, president de l’Ospedale San Raffaele.

En les sessions, portades a terme en format híbrid presencial i online, més de 50 investigadors de Vall d’Hebron i de San Raffaele han presentat algunes de les seves principals línies de recerca. Les presentacions han obert la possibilitat a discussions entre els participants amb l’objectiu final de trobar punts en comú i oportunitats de col·laboració.

Entre els temes que s’han tractat, es troba la imatge preclínica i molecular, la salut global i les malalties infeccioses, dispositius mèdics i aproximacions quirúrgiques innovadores en cardiologia, teràpies moleculars i cel·lulars en càncer, immunologia i hematologia, teràpia gènica per a malalties rares, malalties neurodegeneratives, i genòmica, proteòmica, metabolòmica i lipidòmica.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.