Vall d’Hebron i The Ricky Rubio Foundation presenten el Projecte Luca

Ricky Rubio, jugador dels Phoenix Suns de l’NBA, i Luca, un nen que ha superat un càncer, donaran suport motivacional a tres nens pacients de Vall d’Hebron. Durant el seu tractament, Luca oferirà la seva ajuda i experiència als nens. Per la seva banda, Ricky Rubio els enviarà missatges d’ànim i de motivació des dels Estats Units per estar present, malgrat la distància, en el dia a dia del tractament

11/07/2019

The Ricky Rubio Foundation, l’Hospital Universitari Vall d'Hebron i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya han presentat el Projecte Luca. Gràcies a aquest projecte, tres pacients oncològics menors d’edat de Vall d’Hebron es beneficiaran del suport motivacional de Ricky Rubio i Luca, un nen que ha superat un càncer. A més, els tres pacients podran viatjar als Estats Units per presenciar un partit de l’NBA de Ricky Rubio, nou jugador dels Phoenix Suns.

El Projecte Luca deu el seu nom a Luca de la Vega, un nen tractat de càncer amb el qual Ricky Rubio va entrar en contacte fa dos anys. Ricky Rubio va oferir suport motivacional a Luca durant el tractament a través de missatges i videoconferències. A més, Ricky Rubio va convidar Luca a veure un partit de l’NBA com a estímul per reforçar la seva lluita contra la malaltia. L’experiència de Ricky Rubio va ser tan positiva que ha volgut institucionalitzar aquest viatge a través de la seva fundació de la mà de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i el Departament de Salut.

Luca, també jugador de bàsquet, estarà present durant el tractament dels tres pacients de Vall d’Hebron com a mentor i enllaç de Ricky Rubio amb els nous viatgers. Per tant, gràcies al Projecte Luca, Erik, Ona i Kyle es beneficiaran del suport de Ricky Rubio i Luca. Aquest nen, que ara té 14 anys, oferirà la seva experiència i ajuda emocional als tres nens. Per part seva, Ricky Rubio, des dels Estats Units, enviarà missatges i contactarà amb els tres nens per donar-los també suport motivacional. A més, els tres nens viatjaran acompanyats de les seves famílies a un partit dels Phoenix Suns durant la temporada 2019-20.

Els viatgers d’aquesta primera aventura col·lectiva del Projecte Luca van ser presentats pel Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, que va destacar la importància d’aquesta iniciativa i la satisfacció per l’acord de col·laboració entre l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i The Ricky Rubio Foundation. “A Vall d’Hebron tenim cura dels pacients en el sentit més ampli del terme. Oferim la millor assistència sanitària i, a més, impulsem iniciatives que milloren la qualitat de vida, l’estada dels pacients i la motivació per afrontar el seu tractament conjuntament amb els seus familiars”, va explicar el Dr. Albert Salazar.

Durant la presentació del Projecte Luca, s’ha emès la pel·lícula-documental Stronger Together, sobre el viatge de Luca i la relació d’amistat amb Ricky Rubio, una història de sensibilitat i superació. El responsable i director de l’obra, Álex Torres, va explicar el procés de rodatge i producció. Aquest director es va sentir atret per la força i els valors de la història i va aconseguir la implicació de la resta dels membres de la seva productora, Altoestudio. Ricky Rubio i Luca van ser els grans protagonistes d’aquesta estrena, que van veure també pacients infantils, connectats per streaming des d’una altra sala, a l’Hospital Infantil, i que no es van poder desplaçar a la sala on es va presentar el projecte. Prèviament, Ricky Rubio va visitar pacients infantils a l’Hospital de Dia d’Oncologia.  

Com va explicar Ricky Rubio, “el Projecte Luca és una il·lusió, un projecte per acompanyar els tres pacients. En aquest projecte, tindrà molt protagonisme Luca, que ha passat per la mateixa experiència que ells. És un projecte que demostra que és important tenir al teu costat persones que t’estimen. Perquè entre tots, som més forts i ho fem millor”. Per la seva banda, Luca va assenyalar que “estic molt content de poder ajudar nens que estan passant per la mateixa experiència que vaig viure jo. A mi Ricky Rubio em va ajudar molt”.

A més, durant l’acte es va realitzar una taula rodona que va comptar amb la presència de Ricky Rubio; Luca; el pare de Luca; el Dr. Josep Antoni Ramos Quiroga, cap de Psiquiatria de Vall d’Hebron, i el Dr. Lucas Moreno, cap del Servei d’Oncohematologia Pediàtrica de Vall d’Hebron. El Dr. Josep Antoni Ramos-Quiroga va assenyalar que “aquest tipus de projectes demostren que l’amor, el suport emocional, saber que algú et vol ajudar, és una gran ajuda per afrontar una malaltia. I estrelles de l’esport com Ricky Rubio són gran catalitzadores de motivació”. I el Dr. Lucas Moreno, va remarcar que “l’ajuda de persones com Ricky Rubio són positives per als pacients, però també per a la família, que és molt important en la lluita contra la malaltia”.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.