Vall d’Hebron implementa el projecte d’innovació en cures infermeres QR-NURSE, davant la segona onada de la COVID

La Direcció d’Infermeria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha impulsat un projecte d’innovació en infermeria que te l’objectiu d’aproximar el coneixement al lloc de treball de forma ràpida, eficient i accessible.

16/11/2020

QR-NURSE és un projecte que utilitza la tecnologia de codis QR per transferir el coneixement en format vídeos sobre procediments d’infermeria o tècniques de la practica clínica, que en entorn COVID-19 ha demostrat la seva necessitat assistencial. Un dels reptes durant la pandèmia ha estat formar ràpidament un gran volum de professionals en àrees de coneixement no habituals en la seva pràctica diària. Amb el projecte QR-NURSE, es vol ajudar a transferir els coneixements clau i necessaris per a aquests professionals de manera eficient en el mateix entorn de treball.

QR-NURSE està composat per una sèrie de vídeos formatius de diversos procediments d’infermeria  que s’utilitzen diàriament contra la COVID-19, als quals es pot accedir via codi QR. Aquests codis estan localitzats en llocs estratègics del centre i enllacen amb els diferents continguts elaborats per infermeres expertes del Hospital Universitari Vall d’Hebron. Ara per ara, s’han produït ja una vintena de vídeos que tracten temes importants en l’abordatge de les cures al pacient amb ventilació mecànica invasiva, com el muntatge de diferents tipus de respiradors, el circuit d’aspiració tancada en pacients amb ventilació mecànica o les bombes volumètrica o de xeringa, entre d’altres. Els cartells amb els enllaços als vídeos s’han col·locat en llocs reservats anomenats “El racó del coneixement”  perquè els professionals puguin fer-ne un bon ús. Aquests materials són una utilíssima eina complementària d’acollida i acompanyament als nous professionals. I són un complement a la formació dels experts.

El projecte l’ha coordinat la Unitat de Gestió de Coneixement i Avaluació, depenent de la Direcció d’Infermeria, que en context COVID-19 va haver de capacitar a un total de 334 infermeres, auxiliars i tècnics, i ha comptat amb la participació de la Unitat d’Innovació del VHIR i el suport de la Direcció de Comunicació. Aquest projecte no hagués estat possible sense la col·laboració dels i les infermeres expertes de les unitats de crítics, que s’han encarregat de generar els continguts i de posar en marxa la proba pilot. En aquests moments, el projecte està implementat en l’atenció del pacient crítics de l’Hospital General i de l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats i en algunes zones d’Urgències. L’objectiu es poder replicar-ho a altres llocs de l’Hospital i potenciar l’expertise infermera de l’organització per continuar oferint unes cures d’excelència.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.