Vall d'Hebron impulsa el programa europeu PIPPI - Horizon 2020 per a la transformació digital en salut

L’objectiu del projecte és crear una comunitat de pràctica internacional per compartir necessitats i experiències, creant noves eines digitals amb la compra pública innovadora (CPI).

15/02/2021

Amb la Plataforma per la Innovació en la compra i la compra d'innovació (PIPPI), set dels hospitals universitaris líders a Europa estan desenvolupant una millor manera de treballar junts en la transformació digital. Aquesta iniciativa té com objectiu impulsar la transformació digital del sector sanitari mitjançant l’ús de la compra publica innovadora (CPI), per millorar els resultats del pacient i potenciar la cooperació internacional en la innovació digital en salut. A diferència del sistema de compra tradicional, que es basava únicament en el preu, la compra pública innovadora permet introduir com a nova fórmula els resultats que s’obtenen en salut del pacient i compartir el risc del cost de la compra amb el proveïdor en funció d’aquests resultats. D’aquesta manera, s’obté una visió més global del pacient i s’aconsegueix una millor gestió dels recursos. Exemples de compra pública en el camp de l’assistència sanitària són les plataformes de comunicació entre professionals i pacients, les eines d’intel·ligència artificial o els tractaments de realitat virtual.

El projecte PIPPI situa els hospitals com a líders de la innovació en la compra per permetre el desenvolupament de les necessitats i especificacions dels professionals. L’objectiu principal és millorar els resultats del pacient i potenciar la cooperació internacional en la innovació digital en salut. A més, es vol també ajudar als proveïdors de salut a treballar enfocats en les necessitats no cobertes i involucrar els pacients en el procés de co-creació. L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha organitzat workshops virtuals amb persones expertes en compra pública innovadora per aprofundir en la definició del model operatiu i el model de negoci de la plataforma PIPPI. Per part de Vall d’Hebron, hi han participat el Dr. Albert Salazar, Gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Sònia Cortés, Directora de Gestió Econòmica, la Dra. Soledad Romea, Directora de Processos i Qualitat, i Carme Díaz, Cap d’Unitat de Gestió de Recursos. Durant aquests workshops es van posar en comú la visió dels diferents implicats dins del sistema sanitari.

PIPPI es troba dins del marc de finançament de la Unió Europea, Horizon 2020. El projecte va començar al desembre de 2018 i operarà fins al 2021. Els hospitals universitaris, les seves respectives institucions de recerca afiliades i l’Agencia de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) formen part del consorci. PIPPI es troba emmarcat dins de la Aliança Europea d’Hospitals Universitaris (EUHA) i té el suport de EITHealth y Medtech Europe. En aquest projecte estem implicats set dels hospitals universitaris líders a Europa (Hospital Universitari Vall d’Hebron, Karolinska University Hospital, Erasmus University Medical Center Rotterdam, San Raffaele Hospital, Medizinische Universität Wien, King’s College Hospital, tots ells de l’EUHA, i el Helsinki University Hospital) i l'AQUAS.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.