Vall d'Hebron incorpora un nou simulador per a l'entrenament de la cirurgia robòtica

El nou simulador permet l'entrenament d’alta fidelitat en cirurgia robòtica a totes les especialitats quirúrgiques implicades que utilitzen la cirurgia mínimament invasiva, des dels residents fins els facultatius especialistes.

13/01/2022

El Vall d'Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada ha incorporat un nou simulador per a l'entrenament de la cirurgia robòtica denominat RobotiX Mentor, considerat com un dels millors del mercat. El simulador inclou exercicis per a les especialitats de cirurgia general, ginecologia, cirurgia toràcica, urologia i cirurgia pediàtrica.

El simulador ofereix una manipulació i visió en 3D de l’entrenament similar a la que tindria el professional si estigués en una operació real per mitjà de cirurgia robòtica.

La Dra. Cristina Dopazo, adjunta del Servei de Cirurgia Hepatobiliopancreàtica i Trasplantaments i coordinadora del Programa de Simulació en Cirurgia Mínimament Invasiva, afirma que "a l'hora de la formació de residents en cirurgia robòtica, aquest robot els permet adquirir les aptituds necessàries per a l’exercici de la cirurgia robòtica com a part de la cirurgia mínimament invasiva".

El Dr. Jordi Bañeras, coordinador del Vall d'Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada, considera que la incorporació d'aquest simulador suposa un important pas per potenciar la formació. "És un equip pioner que permet adquirir experiència i practicar les tècniques de cirurgia robòtica. Aquesta incorporació reafirma l’aposta de Vall d’Hebron per oferir la millor formació als residents i facultatius especialistes", afirma.

Ignasi Maspons, enginyer del Vall d’hebron Centre de Simulació Clínica Avançada, afegeix que “l’equip permet entrenar des d’una tècnica concreta com la sutura a tot un procediment quirúrgic com al cas d’una histerectomia o una prostatectomia radical”.

Al llarg de l'any està previst que facin aquest tipus d'aprenentatge amb el simulador de cirurgia robòtica uns 100 professionals.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.