Vall d’Hebron millora l’atenció als pacients amb insuficiència cardíaca amb una aplicació

L’app ha estat distingida amb un accèssit als Premis Novartis IESE a l’Excel·lència Operativa en Gestió Sanitària 2020. 

16/09/2020

Una aplicació mòbil que fa servir Vall d’Hebron per al seguiment personalitzat i continu de pacients amb insuficiència cardíaca ha estat distingida amb un accèssit als Premis Novartis IESE a l’Excel·lència Operativa en Gestió Sanitària 2020, en la categoria d’Iniciatives Innovadores de gestió basades en Noves Tecnologies de la Informació i el Coneixement.

Es tracta d’una adaptació de l’app Farmalarm, que la Unitat d’Ictus fa servir des de 2015 i durant la pandèmia també va utilitzar-se per a pacients amb COVID-19. En aquest cas, la Unitat d’Insuficiència Cardíaca de Vall d’Hebron ha reformulat l’app per millorar l’atenció als seus pacients un cop superen l’ingrés hospitalari. “L’app permet una monitorització diària de les persones que pateixen insuficiències cardíaques quan ja estan al seu domicili, amb control continu de variables com la pressió arterial o el pes, i ens ajuda a detectar indicis de descompensacions o episodis aguts que només amb les visites presencials podrien passar inadvertits”, resumeix la Dra. Ana Belén Méndez, responsable de la Unitat d’Insuficiència Cardíaca.

Un cop donats d’alta, Vall d’Hebron ofereix als pacients amb insuficiència cardíaca descarregar-se l’app al mòbil, on introdueixen constants com el pes, la pressió arterial o la freqüència cardíaca. L’app compta amb un sistema d’alarmes que salten si els paràmetres surten dels valors predeterminats per a cada variable: si la pressió arterial està molt alta o molt baixa, per exemple, o si es guanya massa pes en un període molt curt de temps. A més, els pacients tenen opció de comunicar-se per xat amb l’equip mèdic en cas de presència de símptomes i posar-se en contacte amb la Unitat d’Ictus per resoldre els dubtes que puguin tenir. “L’aplicació permet empoderar al pacient i fer-li corresponsable de la seva patologia, facilita la comunicació continua amb el personal mèdic i el reajustament en cas necessari de la medicació: a més té l’opció de pujar vídeos i altres materials informatius sobre la insuficiència cardíaca que afavoreixen la seva educació sanitària”, explica la Dra. Ana Belén Méndez.    

Els Premis Novartis IESE a l’Excel·lència Operativa en Gestió Sanitària 2020 s’atorguen el 16 de setembre, en el marc de la sisena edició del Programa Avançat en Gestió Sanitària que organitzen l’escola de negocis IESE i la farmacèutica Novartis. Són un reconeixement a les organitzacions que estan contribuint a l'excel·lència i a la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut a través de la innovació i les bones pràctiques en la gestió.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.