Vall d'Hebron ofereix a les pacients amb càncer els tallers de maquillatge de la Fundació Stanpa

Durant els tallers, esteticistes i maquilladores voluntàries ensenyen a les dones a cuidar la seva pell, a protegir-se del sol i a maquillar-se durant el tractament

18/11/2019

Vall d’Hebron ha celebrat el primer taller del programa mundial ‘Posa't maca, et sentiràs millor’, que ajuda pacients amb càncer a recuperar la seva imatge i autoestima després de sotmetre's a tractaments oncològics. Durant els tallers, esteticistes i maquilladores voluntàries ensenyen a les dones a cuidar la seva pell, a protegir-se del sol i a maquillar-se durant el tractament, ja que ocupar-se de la seva pròpia imatge pot ajudar-les a sentir-se millor. A més, els tallers són una excel·lent forma per aprendre sobre maquillatge i compartir experiències.

La direcció d'aquests tallers és a càrrec de la Fundació Stanpa, que coordina una xarxa de més de 125 voluntaris professionals de la bellesa, i compta amb la col·laboració de metges, oncòlegs, infermers, psicòlegs i coordinadors de l´AECC - Catalunya Contra el Càncer. En cada taller, un professional expert guia a les pacients a través dels dotze passos essencials per cuidar la seva pell i maquillar-se durant el procés oncològic. Tot això amb l'objectiu d'ajudar les pacients a cuidar la seva pell, sentir-se millor i a recuperar la seva autoestima. La Fundació Stanpa ha ajudat ja a més de 8.000 dones amb càncer a sentir-se millor amb el seu aspecte en els 6 anys de la seva activitat. Nines Peñuelas, adjunta d'Infermeria del Servei d'Oncologia Mèdica de Vall d'Hebron n, és una de les impulsores d'aquesta iniciativa. Participen com a organitzadores d'aquesta primera jornada i de les següents les infermeres oncològiques Isabel Magallón, Julia Salvador, Raquel Álvarez i Carme Grau.

En els tallers s'utilitzen productes donats per més de 30 empreses fabricadores de cosmètics, patrons i col·laboradors de la Fundació Stanpa, que componen un necesser de cosmètics de neteja, tractament i maquillatge, lliurat gratuïtament a cada participant, en una iniciativa solidària. Totes les pacients que desitgin assistir a un dels tallers han de contactar amb les infermeres de l'Hospital de Dia a Vall d’Hebron,  per saber les dates i el lloc on han de dirigir-se.

Programa internacional

El programa és part del projecte internacional ‘Look good, feel better’ que, durant més de 25 anys, ha atès prop d’1,4 milions de pacients per més de 21.000 voluntaris, amb la col·laboració d'hospitals i diferents associacions. Des de la seva implantació a Espanya en 2012 a través de la Fundació Stanpa, el programa ‘Posa't maca, et sentiràs millor’ s'ha implantat en una àmplia xarxa d'hospitals públics, 9 d'ells a Catalunya, referent no només per la seva excel·lència en oncologia sinó pel seu compromís social en l'atenció a les persones amb càncer.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.