Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
El col·loqui ha estat coordinat i moderat pel Dr. Joan X. Comella i el Dr. Fernando Salvador i també hi ha participat el Dr. Pau Bosch.
Què són les zoonosis? Quines són les principals zoonosis que afecten les persones al nostre territori? Existeix un risc d’introducció de noves zoonosis? Aquestes i altres preguntes s’han abordat avui a la taula rodona “Zoonosis emergents al nostre territori: la importància de l’abordatge multidisciplinari” al Healthio Research Day, celebrada dins la trobada Expoquimia i amb la coordinació i participació de professionals de Vall d’Hebron.
El col·loqui ha tingut com a objectiu el debat sobre les zoonosis, és a dir, les malalties que es transmeten entre animals i humans, des del punt de vista de la medicina, la veterinària i la biologia. Ha estat coordinat i moderat pel Dr. Joan X. Comella, director del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR); i el Dr. Fernando Salvador, adjunt del Servei de Malalties Infeccioses - Unitat de Medicina Tropical de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron – PROSICS i investigador del grup de Malalties Infeccioses del VHIR. A més, també hi han participat com a ponents tres professionals que han aportat visions diferents sobre aquest tipus de malalties: el Dr. Pau Bosch, adjunt del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron – PROSICS, qui ha donat el punt de vista mèdic; la Dra. Laila Darwich, amb la seva experiència com a veterinària a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); i el Dr. Jordi Serra, biòleg expert en reservoris de virus emergents a la Universitat de Barcelona.
La sessió ha donat el tret de sortida parlant sobre els efectes de la zoonosi que més ens ha afectat en els últims mesos, la COVID-19, i les lliçons apreses per a futures pandèmies. També s’ha analitzat la importància de la globalització per a la transmissió d’infeccions com la del SARS-CoV-2 entre regions molt allunyades.
Un dels temes principals que han centrat la taula rodona ha estat el concepte de one health (“una sola salut”). Tal i com han analitzat durant la sessió, una malaltia pot afectar tant a éssers humans com a animals i és important abordar-la en global des de diferents disciplines (medicina, veterinària, biologia...), i no com a peces separades en funció de l’organisme a qui afecta. Aquest treball multidisciplinari és clau per ajudar al control de les zoonosis.
Malalties Infeccioses, Hospital General
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.