Vall d’Hebron publica més de 80 articles sobre la COVID-19 en quatre mesos

Les publicacions abasten múltiples especialitats i enfocaments de la malaltia, des de la recerca bàsica fins a l’assistència clínica.

06/07/2020

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha estat, i encara és, un dels centres de referència durant la pandèmia de la COVID-19. Durant aquests darrers mesos, ha estat l’hospital amb més ingressos de tota Catalunya per aquesta causa, i també ha acollit el major número de persones a la seva UCI. En paral·lel, la activitat investigadora no ha parat, i és que aquesta gran quantitat de pacients ha donat l'oportunitat als professionals del Vall d’Hebron Campus Hospitalari d’obtenir un alt volum de dades per poder investigar i ampliar el coneixement sobre el SARS-CoV-2.

Bona mostra d’aquesta activitat científica és la publicació de més de 80 articles sobre la COVID-19 amb la participació de professionals de Vall d’Hebron des del començament de la pandèmia fins a dia d’avui. Aquesta xifra, que encara continua creixent dia a dia, fa de Vall d’Hebron el segon hospital amb més publicacions sobre la COVID-19 de tot l’Estat. El primer d’aquests articles va ser publicat el dia 25 de març, la qual cosa demostra que, en una situació d’urgència com aquesta, els investigadors han estat treballant per poder aportar nous coneixements sobre el virus de la forma més ràpida possible.

Aquestes publicacions abasten múltiples enfocaments del virus i de la malaltia, tant des del punt de vista assistencial com de la recerca bàsica, i amb la participació de múltiples serveis i grups de recerca. Entre ells s’inclouen resultats d’estudis liderats per professionals de Vall d’Hebron, col·laboracions amb altres centres i hospitals i també documents de consens arrel de la participació en societats científiques nacionals i internacionals.

Entre les revistes de publicació dels articles, s’inclouen algunes d’alt impacte com ara American Journal of Respiratory Critical Care Medicine, Annals of Surgery, BJOG An International Journal of Obstetrics and Gynaecology, Intensive Care Medicine o The Lancet Oncology. Tots ells han estat publicats en accés obert, fruit d’un acord internacional de les editorials científiques en el context de la COVID-19 per afavorir l’intercanvi d’informació entre tots els professionals que treballen en la lluita contra el SARS-CoV-2.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.