Vall d'Hebron realitza 5 trasplantaments en 24 hores

L’equip multidisciplinari de Trasplantaments de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron va realitzar fa unes setmanes 5 trasplantaments en només 24 hores. Dos trasplantaments pulmonars, dos hepàtics i un renal. Les intervencions es van efectuar amb èxit i alguns dels pacients continuen recuperant-se a l’hospital.

07/08/2016

La coordinació de Trasplantaments ha destacat la important xifra de 5 intervencions en tan poc temps, fita que requereix l’esforç conjunt d’un gran equip. Els trasplantaments es van realitzar gràcies al treball de prop de 80 professionals de diferents serveis i unitats de l’hospital: coordinació de Trasplantaments, el Servei de Pneumologia, el Servei de Cirurgia Toràcica, el Servei d’Hepatologia, el Servei de Cirurgia Hepàtica, el Servei de Nefrologia, el Servei d’Urologia, la Unitat de Cures Intensives i el Servei d’Anatomia Patològica. A banda del personal intern implicat, també han treballat professionals de l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) i l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), entitats que realitzen tasques de supervisió i coordinació.

 

Activitat de trasplantaments

La coordinació de Trasplantaments ha senyalat el rellevant paper de Vall d’Hebron com a centre de referència de trasplantament pediàtric i adult i únic centre a Catalunya que realitza trasplantaments de pulmó. Tot i així, els trasplantaments més habituals són els de ronyó, seguits dels pulmonars i els de fetge. A l’Hospital es duen a terme de mitjana 11 trasplantaments renals al mes, 7 de pulmó i 4 hepàtics. A banda, es realitzen 5 extraccions d’òrgans a l’hospital i 8 que es fan per part de professionals del Vall d’Hebron en altres centres.

La coordinació de Trasplantaments subratlla que l’esforç tècnic i humà realitzat a l’hospital no seria possible sense la generositat i l’altruisme dels donants d’òrgans i les seves famílies, que en moments dolorosos són capaços de pensar en el patiment dels pacients que necessiten un òrgan.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.