Vall d’Hebron recull més d’11 tones de roba usada per donar-la per a fins socials

Es tracta de 25.000 peces de roba que tindran una segona vida gràcies a la col·laboració amb la Fundació Humana

10/02/2020

L’organització Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recollit 11.500 quilograms de tèxtil usat a Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus durant el 2019. És l’equivalent a 25.000 peces de roba que tindran una segona vida gràcies a la reutilització o el reciclatge. La Fundació Humana promou des de 1987 la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia, a més d’ajudar al territori més proper.

Aquestes 11,5 tones de roba s’han recollit a Vall d’Hebron a través de tres contenidors on personal del Campus, pacients i familiars i veïns han anat dipositant-les durant tot l’any passat. Gràcies a les seves donacions, s’evitarà l’emissió de 36 tones de CO2 a l’atmosfera, calcula Humana Fundación Pueblo para Pueblo.  “Trobem que es tracta d’una iniciativa molt interessant dins l’economia circular, aquestes 25.000 peces de roba recollides a Vall d’Hebron en comptes de convertir-se en residus tindran una segona vida i donaran servei a altres persones”, explica Mercè Martin, cap de la Unitat de Neteja i Altres Serveis Externs, del Servei d’Hoteleria.

Un 52% de les peces de roba recollides per Humana Fundación Pueblo para Pueblo són reutilitzades: en un 13% tenen com a destinació les botigues de roba sostenible d’Humana a Catalunya i un 39% s’exporta, principalment a l’Àfrica. El 37% de les robes que es troben en un estat que no permet la seva reutilització es ven a empreses de reciclatge perquè elaborin altres productes, com mantes, aïllants o draps per a la indústria d’automoció. A més, Humana genera un lloc de feina per cada 36.000 kg de tèxtil recollit i té un total de 650 empleats.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.