Vall d’Hebron renova el parc de desfibril·ladors

Els aparells estaran instal·lats per totes les àrees d’assistència com ara a les Urgències, les UCI, les consultes externes o les plantes d’hospitalització.

09/08/2020

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha adquirit 130 nous desfibril·ladors d’última generació que substituiran el total d’equips que hi havia fins ara. Els aparells estaran instal·lats per totes les àrees d’assistència com ara a les Urgències, les UCI, les consultes externes o les plantes d’hospitalització, perquè se’n faci ús en el cas que qualsevol persona pateixi una aturada cardiorespiratòria.

Gràcies a aquesta renovació, que s’està fent durant els mesos de juliol i agost, tots els desfibril·ladors que hi haurà ara a Vall d’Hebron seran del mateix model, de manera que el procés de formació en el seu ús entre els professionals se simplifica. Aquest nou model de desfibril·lador, que disposa també de marcapassos i pulsioximetria, es pot fer servir tant en mode DEA (desfibril·lador extern automàtic) de manera que el pot fer servir qualsevol persona, com en mode manual (es requereix una formació prèvia). L’adquisició dels 130 aparells s’ha fet gràcies a l’aportació del Catsalut.

Què és la desfibril·lació?

La desfibril·lació és l'aplicació brusca i breu d'un corrent elèctric d'alt voltatge per detenir i revertir les arítmies cardíaques ràpides (taquicàrdia ventricular sostinguda, fibril·lació ventricular). El desfibril·lador, a través d’uns elèctrodes que es col·loquen al tòrax del pacient, analitza el ritme cardíac i detecta si necessita tractament elèctric o no. L’aparell diagnostica i tracta l’aturada cardiorespiratòria quan la causa és la fibril·lació ventricular o la taquicàrdia ventricular, i restableix el cor al ritme cardíac  efectiu. Posteriorment a la descàrrega elèctrica, la persona que intenta reanimar el pacient ha d’aplicar les maniobres de reanimació cardiopulmonar per facilitar que el cor i pulmons tornen a funcionar normalment.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.