Vall d’Hebron rep el premi Hospitals TOP 20 d’IQVIA en la categoria d’Àrea d’UCI

El programa d'avaluació d'aquests guardons es basa en indicadors objectius obtinguts, tant a hospitals públics com privats de tot l'Estat.

26/11/2021

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha estat guardonat amb els premis Hospitals TOP 20 d'IQVIA dins la categoria Àrea UCI, nivell II: hospitals amb neurocirurgia. El guardó distingeix la tasca de les diferents unitats de cures intensives de Vall d’Hebron, tant l’UCI de l’Hospital General, com l’UCI Pediàtrica, l'UCI de Neonatologia o la de l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. El programa d'avaluació d'aquests guardons es basa en indicadors objectius obtinguts a partir de dades que es registren de forma rutinària, tant a hospitals públics com privats de tot l'Estat. La 22ena edició d'aquests guardons ha estat marcada per l'impacte de la pandèmia al sistema hospitalari. Els indicadors que s'han tingut en compte són: mortalitat hospitalària en pacients crítics, utilització de l'UCI, estada hospitalària del pacient crític, estada en la unitat de crítics, percentatge de pacients amb traqueotomia i percentatge de pacients amb ventilació mecànica. 

Enguany, els premis Hospitals TOP 20 d'IQVIA han reconegut tant la gestió global dels hospitals més eficients en funció de les seves dimensions i gestió com els hospitals més avançats en diverses àrees. L'UCI de Vall d'Hebron, la que va tenir més llits d'Espanya durant la primera onada de COVID-19, ha estat distingida amb els premis Hospitals TOP 20 d'IQVIA.

Durant el pic de la pandèmia, l'UCI de Vall d'Hebron va sextuplicar la seva capacitat. En dues setmanes, va passar dels 56 llits de l'UCI estructural (el 14 de març ja hi havia 70 pacients crítics ingressats) a més de 300 llits de crítics. Aquest procés es va dur a terme reconvertint altres unitats i habilitant nous espais (com l'antiga UCI, en desús fins llavors, l'espai de Simulació o la nova àrea d'Hemodiàlisi) per acollir més llits. Ja el juny de 2021, l'UCI de Vall d'Hebron va superar els mil pacients crítics per COVID-19.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.