Visita al nou Hospital de Dia d'Hematologia Vall d'Hebron

Les obres del nou Hospital de Dia d’Hematologia Vall d’Hebron, que es posarà en marxa en pocs dies, ja estan acabades. Aquest dimecres, els professionals de l’Hospital que han participat en el seu disseny i que hi treballaran, l’han pogut veure per primera vegada. Les instal·lacions, fruit de la col·laboració del centre i de la Fundació Vila Casas, facilitaran la tasca del Servei d’Hematologia Vall d’Hebron en el tractament actiu de pacients amb patologies hematològiques que requereixen seguiment ambulatori de forma habitual. Estan dotades de l’equipament més avançat per tractar les diverses patologies hematològiques, i podran rebre més de 9.000 pacients l’any, que, gràcies a la seva creació, s’estalviaran ingressos hospitalaris i guanyaran qualitat de vida.

15/06/2016

El nou hospital de dia, situat a la 6 planta de l’annex de l’Hospital General, té una superfície de 400 m2. Hi ha 11 punts de tractament, als quals s’afegeixen altres dos de tractament amb llit. També disposa de 4 consultes (2 per a infermeria i 2 per a metges del servei), i disposarà d’un espai per a la realització de biòpsies de medul·la òssia amb sedació. Aquest espai permetrà atendre tant als pacients ambulatoris com les visites no programades, realitzar exploracions i tractaments bàsics amb caràcter immediat i el seguiment personalitzat dels casos. El disseny de les noves instal·lacions s’ha realitzat gràcies a un grup multidisciplinari de professionals i posant sempre al pacient com a peça clau i central del sistema.

 

Pensat en els pacients

 

El nou Hospital de Dia neix amb la filosofia d’oferir als pacients el tractament integral de la seva patologia en un únic lloc i garantir la seva atenció continuada. Per aquest motiu, com ha destacat el cap del Servei d’Hematologia, el Dr. Francesc Bosch, “obrirà set dies a la setmana, tots els dies de l’any”.  A la vegada, la seva creació permetrà potenciar el paper del personal d’infermeria. En aquest sentit, hi haurà dues infermeres gestores de casos, una especialitzada en el trasplantament de progenitors hematopoètics i una altra especialitzada en malalties oncohematològiques, i un servei de consulta telefònica per atendre els seus dubtes.

 

El Dr. Bosch ha reiterat la importància d’aquestes instal·lacions per afrontar els nous reptes “de l’hematologia i donar resposta a les necessitats del nombre creixent de pacients que tractem”. En aquest sentit, ha volgut donar les gràcies a la col·laboració de la Fundació Vila Casas per tirar endavant el projecte. En el mateix sentit s’ha expressat el Dr. Vicenç Martínez Ibáñez, gerent de l’Hospital Vall d’Hebron, que ha destacat que el nou “Hospital de Dia d’Hematologia està pensat per oferir la millor atenció al pacient, tenint-lo sempre com a centre de la tasca dels professionals sanitaris”. D’altra banda, el Sr. Antoni Vila Casas, president de la Fundació, ha explicat que la seva vinculació personal amb l’Hospital el va portar a “voler col·laborar amb aquesta entitat i facilitar la creació d’un nou espai per al tractament dels pacients”.

 

 

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.