2a Setmana de la Simulació a Vall d'Hebron
CENTRE DE SIMULACIÓ CLÍNICA AVANÇADA

2a Setmana de la Simulació a Vall d'Hebron

Del 24 al 28 d’abril del 2023 es celebra la 2a Setmana de la Simulació a Vall d'Hebron amb el lema "Simulació arreu".

Se succeeixen activitats virtuals i presencials que es duen a terme al Vall d'Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada, que es troba a la planta 5 de l'Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats.

Ponència del Dr. José María Quintillá

El Dr. José María Quintillá, pediatra expert en Simulació Clínica i Urgències Pediàtriques de l’Hospital Sant Joan de Déu, condueix la sessió plenària del Worshop Els reptes de la simulació a Catalunya. 

El Dr. Quintillá planteja quatre desafiaments perquè els assistents al Worshop els puguin treballar en grups:

  • Accés a la simulació
  • Construcció d'equips de simulació
  • Integració en el currículum
  • Mesurament de l'impacte

SIMOONS League

La SIMOONS League és una competició virtual que es duu a terme durant la 2a Setmana de la Simulació. Hi participen equips de diferents països a través del serious game SIMOONS.

SIMOONS (Serious game per a la formació online amb simulació en salut) és una plataforma que permet l'entrenament en remot d'equips multidisciplinaris per l'atenció de pacients en diversos escenaris clínics.

Hi participen 10 equips de professionals sanitaris de diferents països.

Els 10 equips es divideixen en dos grups que competeixen durant la setmana del 24 d'abril i els guanyadors de cada grup arribaran a la final el divendres 28 d'abril. És a dir, el primer finalista sortirà del grup A i el segon finalista sortirà del grup B.

L'objectiu de les sessions de simulació per equip és treballar les habilitats no tècniques, com ara la comunicació, el lideratge, el treball en equip, la consciència situacional i la presa de decisions a través del serious game SIMOONS.

El format de les sessions de simulació per equip és íntegrament en línia.

L'exercici dels equips durant les simulacions és avaluat mitjançant una rúbrica realitzada per un/a facilitador/a del Centre de Simulació, que serà observador/a extern de les sessions. S'utilitza l'escala TEAMS per puntuar les habilitats no tècniques durant les simulacions.

Sí, hi ha punts extra pel vídeo més original, el vídeo amb més “M'agrada” a Twitter i també punts extra per cada participant que fa la prova pilot de SIMOONS.

L'equip guanyador rep 1 mes de llicència d'un mòdul SIMOONS i inscripcions gratuïtes al curs en línia Formador SIMOONS per a tots els integrants de l'equip.

1a Setmana de la Simulació

Recupera les taules rodones i els simpòsiums de la 1a Setmana de la Simulació que es va celebrar el 2022. 

VALL D'HEBRON CENTRE DE SIMULACIÓ CLÍNICA AVANÇADA

La simulació com a eina fonamental de formació

Oferim formació perquè la simulació esdevingui una metodologia docent fonamental d’aprenentatge amb resultats i impacte en salut.

Som capaços de crear simulacions adaptades a qualsevol objectiu docent de la mà de professionals entrenats per a aquest fi amb multitud d’eines com són els simuladors d’última generació, els serious games o la realitat virtual

Descobreix més

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.