Medicina familiar i comunitària

Tenim capacitat per 20 residents per any de Medicina familiar i comunitària que realitzen la seva formació hospitalària durant els primers dos anys i mig de la residència, així com guàrdies a Urgències de la General (R1 fins a R4), Urgències de Traumatologia (dos mesos), Urgències Cirurgia General (dos mesos), Urgències Pediatria (tres mesos), Urgències Ginecologia i Obstetrícia (dos mesos).

Places acreditades

20

Grups de recerca

Medicina familiar i comunitària és una Unitat docent externa dels quals els dos primers anys i mig de residència es fan a l'Hospital.

Per què fer l'especialitat a Vall d'Hebron?

 • Perquè som un hospital terciari amb serveis d’avantguarda. El volum de pacients del centre ofereix un gran potencial docent i d’adquisició d’experiència amb una formació completa transversal. 
 • Perquè cobrim la major part de les especialitats i tindràs la possibilitat de veure patologies complexes i d’aplicar mètodes diagnòstics i de tractament pioners.
 • Perquè el resident de MFiC s’integra a tots els equips/dispositius assistencials, fomentant la interrelació entre l’àmbit hospitalari i primària.
 • Tindràs l’oportunitat d’escollir optatives mèdiques per tots els serveis que s’ofereixen, entre d’altres; Unitat de diagnòstic ràpid, consultes externes/planta de qualsevol especialitat mèdica, radiologia, anestèsia, urgències mèdiques generals/oncologia.
 • Durant les guàrdies i les rotacions aprendràs com realitzar un diagnòstic clínic, quant demanar proves complementàries i realitzar tècniques invasives com toracocentesis, paracentesis, punció lumbar etc. 
 • Perquè faràs el diagnòstic diferencial de moltes patologies, entre d’altres, síndrome constitucional, tumoracions a estudi, febre sense focus. 
 • Perquè et formaràs en Urgències i emergències i faràs guàrdies en sistema de pool.
 • Perquè et formaràs en un hospital format per unitats específiques de referència nacional i internacional. 
 • Perquè la persona resident col·labora en estudis clínics per presentar-ne els resultats en algun congrés nacional i, si és possible, publicar-los.
 • Durant tota la residència hi ha cursos de formació continuada tant teòrics com pràctics amb certificació local, nacional i internacional. 
 • Disposem d’un Centre de Simulació Clínica Avançada pioner, el qual situa Vall d'Hebron com a hospital referent en la utilització de la simulació en els programes d’entrenament com a model deficiència formativa. 
 • Perquè presentaràs sessions clíniques amb la supervisió del personal facultatiu responsable i en les quals s’efectuarà revisió de casos, es comentaran casos tancats i podràs assistir a revisions bibliogràfiques.

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.