Presentació del Vall d'Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada
Centre de referència

Vall d'Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada

El Vall d’Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada està integrat a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, i dona servei d’una manera transversal a la institució. Forma un dels pilars de la Direcció de Docència de l’Hospital. La missió del centre és situar Vall d’Hebron com a hospital referent en la utilització de la simulació en els programes d’entrenament com a model d’eficiència formativa.

És per això que el Vall d’Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada treballa per facilitar les activitats assistencials, docents, de recerca i innovació relacionades amb la simulació que puguin tenir un impacte directe en la millora de la qualitat assistencial i la seguretat dels pacients, així com per potenciar la metodologia docent innovadora relacionada amb simulació.

INNOVACIÓ

Coneix tots els aspectes de la simulació a Vall d'Hebron

Donem atenció de forma transversal en diferents formats al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus. Consulta totes les opcions, i també podràs descobrir com és el Centre de Simulació Clínica Avançada.

DEL 24 AL 28 D'ABRIL

2a Setmana de la Simulació

Del 24 al 28 d'abril se celebra la 2a Setmana de la Simulació organitzada pel Vall d'Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada. Estan planificades activitats presencials al mateix Centre i en línia.

Inscriu-te

Potenciem la metodologia docent innovadora

Simulació infermeres Vall d'Hebron

Entrenament en simulació

Treballem la simulació d’habilitats no tècniques i tècniques, així com la ludificació, l'aprenentatge en línia (e-learning) i la realitat virtual. A més, fem personalització dels escenaris.

Disseny de projectes simulació

Assessorament en projectes

Facilitem el disseny d'activitats formatives en simulació. Promocionem la recerca i el desenvolupament de nous simuladors i equips. I fomentem noves competències d’aprenentatge basades en la innovació de la metodologia docent.

Cocreació de projectes

Cocreació

Desenvolupem noves tècniques assistencials mitjançant la creació d’un espai realista i segur. A més, fem una col·laboració publicoprivada amb empreses mitjançant la cocreació, avaluacions de rendiment, usabilitat i experiència d’usuari.

Formació externa

Activitats de formació

Entrenem professionals sanitaris en procediments bàsics i d’alta especialització, mitjançant programes de simulació clínica amb nova metodologia i tecnologia.

Coneix la nostra activitat

FORMACIÓ PER A RESIDENTS

SIM-RADAR, el currículum de simulació per a residents

La simulació a Vall d'Hebron és una eina fonamental d'entrenament per a residents. Per això està integrada en molts dels programes de formació i forma part d'un procés d'actualització i millora continuada.  

Descobreix-lo

Qui som?

El Vall d'Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada està dirigit pel Comitè Executiu format per la Direcció i la Coordinació del Centre. L'estructura organitzativa es divideix en:  

  • La unitat de gestió de projectes, responsable de la coordinació i gestió de projectes de simulació del Centre.  
  •  La unitat de gestió d’operacions i tecnologies, responsable de la planificació i gestió dels recursos del centre així com de la renovació tecnològica, disseny i desenvolupament de nous simuladors i equips mèdics.  
  • El Comitè d’organització docent (COS), que dona l’assessorament docent necessari en totes les activitats de simulació del Centre i promou la creació de grups de simulació amb professionals sanitaris de les diferents àrees assistencials de l’hospital amb l’objectiu de desenvolupar programes de formació en simulació.  

A més el Centre compta amb la Comissió Tècnica de Suport a la Simulació (CTSS) que és una comissió multidisciplinària amb representació dels tres centres (Hospital General, Hospital Infantil i de la Dona, i Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats). Els membres de la CTSS disposen de la titulació, formació i experiència en simulació. Les seves funcions generals són:  

  • Desenvolupar programes d’entrenament en competències mitjançant la simulació. 
  • Definir els estàndards de qualitat de les activitats en simulació i vetllar pel seu compliment. 
  • Valorar, donar suport i supervisió a les iniciatives en l’àmbit de la simulació de la institució. 
  • Analitzar l’impacte de la intervenció en simulació en la qualitat assistencial i la seguretat del pacient. 
  • Identificar necessitats formatives emprant la simulació. 

Finalment, col·laboren 80 referents ambaixadors de la simulació dels diferents serveis assistencials de l’hospital i més de 150 professionals sanitaris formats com a instructors en simulació a l’Hospital Vall d’Hebron. 

Com treballem?

On som?

El centre està ubicat a la 5a planta de l'Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Actualment té una superfície de 1.400 m2 distribuïts entre l’Àrea Multifuncional, que disposa d’espais polivalents, l’Àrea d’Alta Complexitat amb espais específics com Quiròfan, Box UCI, Box Urgències, Consulta Externa, Sala d’Habilitats Quirúrgiques, Sala de Simuladors Virtuals, etc. i una zona central anomenada Àgora.

Com arribar

Ubicació del Vall d'Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada

 

Més informació

Agenda

NOVETATS

Segueix l’actualitat del Centre

Activitats de formació, estudis, notícies, nous acords... Et convidem a estar al dia de tota l’activitat del Centre de Simulació Clínica Avançada a través del compte de Twitter. També t’animem a interactuar fent propostes sobre temes de simulació.

Segueix-nos

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.