Presentació del Vall d'Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada
Centre de referència

Vall d'Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada

El Vall d’Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada està integrat a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, i dona servei d’una manera transversal a la institució. Forma un dels pilars de la Direcció de Docència de l’Hospital. La missió del centre és situar Vall d’Hebron com a hospital referent en la utilització de la simulació en els programes d’entrenament com a model d’eficiència formativa.

És per això que el Vall d’Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada treballa per facilitar les activitats assistencials, docents, de recerca i innovació relacionades amb la simulació que puguin tenir un impacte directe en la millora de la qualitat assistencial i la seguretat dels pacients, així com per potenciar la metodologia docent innovadora relacionada amb simulació.

INNOVACIÓ

Coneix tots els aspectes de la simulació a Vall d'Hebron

Donem atenció de forma transversal en diferents formats al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus. Consulta totes les opcions, i també podràs descobrir com és el Centre de Simulació Clínica Avançada.

Potenciem la metodologia docent innovadora

Simulació infermeres Vall d'Hebron

Entrenament en simulació

Treballem la simulació d’habilitats no tècniques i tècniques. Així com la ludificació, l'aprenentatge en línia (e-learning), i la realitat virtual.A més, fem personalització dels escenaris

Disseny de projectes simulació

Assessorament en projectes

Promocionem la recerca i el desenvolupament de nous simuladors i equips. Fomentem noves competències d’aprenentatge basades en la innovació de la metodologia docent. I participem en projectes nacionals i internacionals.

Cocreació de projectes

Cocreació

Desenvolupament de noves tècniques assistencials mitjançant la creació d’un espai realista i segur. A més. fem una col·laboració publicoprivada amb empreses mitjançant la cocreació, avaluacions de rendiment, usabilitat i experiència d’usuari.

Formació externa

Formació externa

Entrenament de professionals sanitaris en procediments bàsics i d’alta especialització, mitjançant programes de simulació clínica amb nova metodologia i tecnologia.

Coneix la nostra activitat

Programes

Laparoscopia en simulació

Simulació de cirurgia mínimament invasiva avançada

La formació s’imparteix al llarg de tots els anys de residència i compta amb una part pràctica basada en la simulació i entrenament de procediments abans de la seva reproducció en viu.

Més informació
CUSAM

Simulació Àrea Mèdica – CUSAM

Aquest curs té com a objectiu principal la identificació, maneig clínic i terapèutic de les patologies mèdiques més freqüents mitjançant simulació clínica i instrumental.

Més informació
Resident fent simulació de cirurgia oftalmologica

Programa Simulació Oftalmologia

Els residents realitzen pràctiques amb aparells de simulació d'alta fidelitat que reprodueixen casos quirúrgics.

Més informació

Com treballem?

La Comissió Tècnica de Suport a la Simulació (CTSS) som una comissió multidisciplinària amb representació dels tres centres (Hospital General, Hospital Infantil i de la Dona, i Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats) i tenim els objectius següents:

  • Desenvolupar programes d’entrenament en competències mitjançant la simulació.
  • Definir els estàndards de qualitat de les activitats en simulació i vetllar perquè es compleixin.
  • Valorar i supervisar les iniciatives en l’àmbit de la simulació, així com donar-hi suport.
  • Analitzar l’impacte de la intervenció en simulació en la qualitat assistencial i la seguretat del pacient.

Actualment, disposem d’un total de 80 referents en simulació dels diferents serveis assistencials de l’hospital, que són ambaixadors de la simulació. A més, tenim 100 professionals formats com a instructors en simulació a l’Hospital Vall d’Hebron.

A qui està dirigit?

Orientat a la formació continuada dels professionals sanitaris i integrat a l’itinerari formatiu dels residents.

On som?

El centre està ubicat a la 5a planta de l'Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Actualment té una superfície de 1.400 m2 distribuïts entre l’Àrea Multifuncional, que disposa d’espais polivalents, l’Àrea d’Alta Complexitat amb espais específics com Quiròfan, Box UCI, Box Urgències, Consulta Externa, Sala d’Habilitats Quirúrgiques, Sala de Simuladors Virtuals, etc. i una zona central anomenada Àgora.

Com arribar

Ubicació del Vall d'Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada

Setmana de la Simulació

Del 25 al 29 d’abril de 2022 es va celebrar a Vall d’Hebron per primera vegada la Setmana de la Simulació. Recupera els vídeos dels simpòsiums i les taules rodones. 

Més informació

Formacio externa

NOVETATS

Segueix l’actualitat del Centre

Activitats de formació, estudis, notícies, nous acords... Et convidem a estar al dia de tota l’activitat del Centre de Simulació Clínica Avançada a través del compte de Twitter. També t’animem a interactuar fent propostes sobre temes de simulació.

Segueix-nos

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.