CUSAM: Curs de simulació de l'àrea mèdica

El curs consta d’un temari teòric en línia sobre el maneig de les síndromes principals de l’àrea mèdica i tallers pràctics de simulació per l’adquisició d’habilitats mitjançant casos clínics.

Dirigit a:

Residents

L'organització del curs consta d'un sistema piramidal en el qual el GSAM (Grup de Simulació de l'Àrea Mèdica) és l'encarregat de la part teòrica i de la formació dels instructors (adjunts i residents d'especialitats mèdiques).

Els residents d'especialitats mèdiques són els encarregats de la part pràctica de la simulació que reben els R1.

La part pràctica de simulació l’imparteixen els residents de quart i cinquè any i adjunts d'especialitats mèdiques i es van tractant casos clínics seguint l’estructura d’una sessió de simulació: briefing, simulació i defriefing. 

El curs té el següent organigrama des del qual es reparteixen les tasques:

  • Grup de simulació de l’àrea mèdica
  • Adjunts instructors
  • R5 instructors 

Pels instructors (adjunts i R5), la participació en el programa els suposa formar part d’un projecte global de simulació i l’oportunitat per revisar i actualitzar competències. A més, quan finalitzen la residència tenen el reconeixement d’instructors en simulació.

Objectiu

Identificació, maneig clínic i terapèutic de les patologies mèdiques més freqüents mitjançant simulació clínica i instrumental.

Comparteix-lo

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.