Simulació en broncoscòpia flexible bàsica

L'aprenentatge del procediment de la broncoscòpia flexible bàsica requereix un temps perllongat en l'àmbit clínic actual, i per això resulta crucial l'aplicació d'un enfocament integrat que inclogui la simulació.

La simulació facilita l'adquisició d'habilitats i coneixements de forma més ràpida i segura, ja que fa que la corba d'aprenentatge del procediment sigui més curta i eficaç, amb l'objectiu també de millorar l'experiència del pacient.

Dirigit a:

Residents

Professionals sanitaris

La realització d'una broncoscòpia flexible pot ser amb finalitat diagnòstica i/o terapèutica. Tot i que els pneumòlegs i cirurgians toràcics tradicionalment han rebut formació en aquest procediment durant la seva formació, moltes altres especialitats requereixen el seu ús en la seva pràctica clínica, com és el cas dels metges intensivistes, anestesiòlegs i d'altres especialitats com pediatria. 

El programa consta d’un bloc de contingut teòric i un bloc de tallers pràctics. Els objectius específics són:

  • Aprendre l’anatomia de la via aèria superior i inferior, amb especial èmfasi en l’anatomia dels arbres bronquials i la seva normalitat i variants anatòmiques.
  • Conèixer els diferents tipus de broncoscopi flexible i les seves característiques, així com les seves parts i funcionalitats.
  • Aprendre el maneig correcte del broncoscopi flexible i el seu ús per explorar els arbres bronquials i aspirar secrecions sense lesionar la mucosa bronquial.
  • Aprendre a practicar intubació orotraqueal guiada per broncoscopi flexible.

El programa es duu a terme en col·laboració amb Ambu. 

Objectiu

Ajudar a dominar la broncoscòpia flexible bàsica en un entorn segur i lliure de pressió i emprant un simulador i caps anatòmics en els que els participants poden practicar les vegades que siguin necessàries sense causar cap dany colateral.

Comparteix-lo

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.