Els 'fellows' de Vall d’Hebron del programa d·HEALTH Barcelona desenvolupen una aplicació per a pacients amb trastorn bipolar

Els futurs emprenedors del sector de la salut que van fer la seva estada al Servei de Psiquiatria presenten el seu projecte a l’acte de graduació de la 6a edició del programa impulsat per Biocat

31/10/2019

La sisena promoció del programa d·HEALTH Barcelona, impulsat per Biocat dins de la seva línia de desenvolupament de talent Moebio, va viure aquest dimecres el seu dia de graduació. Els fellows o participants d’aquest programa, que té com a objectiu formar els futurs emprenedors i innovadors en el sector de la salut, van identificar prop de 1.000 necessitats clíniques no resoltes en diferents hospitals catalans al llarg del 2019. Vall d’Hebron va acollir quatre fellows al 2019: l’enginyera biomèdica Laura Escot, l’optometrista Adenay Padilla, la biòloga Petra Stockinger i el professional del màrqueting i la comunicació Rodolfo Texeira, que van fer una immersió al Servei de Psiquiatria. En base a la seva immersió clínica han desenvolupat una plataforma digital per detectar i predir les recaigudes en pacients amb trastorn bipolar.

Els quatre fellows de Vall d’Hebron van tenir ocasió de presentar durant l’acte de graduació de la sisena edició del d·HEALTH, que va celebrar-se al Movistar Centre de Barcelona, la seva aplicació per detectar possibles recaigudes de pacients de trastorn bipolar. Noves solucions per abordar la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) i la fertilització in vitro van ser altres dels projectes, fruit de nou mesos de formació tot incloent-hi els dos mesos d’immersió clínica.

Durant l’acte de graduació, els alumnes van rebre les impressions sobre els seus projectes d’un jurat format per Frédéric Tétard, cap del Servei de Farmacovigilància de Boehringer Ingelheim, Irene Sánchez, Business Creation Manager d’EIT Health Spain i Yaakov Nahmias, Director Acadèmic de BioDesign: Jerusalem Medical Innovation.  El 95% dels participants de les edicions anteriors han trobat feina al sector salut, i un 48% té el seu propi projecte empresarial.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.