Dr. Albert Selva O'Callaghan

Institucions

Hospital General

Medicina Interna

Ja fa més de 30 anys que soc metge i que treballo a l'Hospital Universitari Vall d’Hebron. Gaudeixo amb la meva professió. Soc metge internista, això vol dir que em preocupa l’atenció global al malalt o malalta, i el seu benestar. Les meves habilitats són el diagnòstic i el coneixement de les malalties sistèmiques autoimmunes, especialment les miopaties inflamatòries idiopàtiques, a on he desenvolupat la meva investigació. M’agrada la docència, i participo en el pregrau, postgrau i també amb els nostres residents i d’altres que venen a formar-se al nostre centre.

Currículum

Va néixer al 1959, va cursar la llicenciatura de medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona que va finalitzar al 1982. Uns anys més tard, es va presentar a l'examen M.I.R. triant plaça al Servei de Medicina Interna de la Vall d’Hebron on va realitzar la residència. L'any 1992 va defensar la seva Tesi Doctoral, ja en el camp de l’autoimmunitat sobre l'etiopatogènia de la síndrome antifosfolipídica, obtenint la qualificació Excel·lent “Cum Laude”. La seva tasca investigadora ha estat al camp de les malalties autoimmunes sistèmiques, principalment a les miositis, havent dirigit nombroses tesis doctorals i publicat més de cent treballs sobre el tema. Ha establert col·laboracions amb Hospitals del País com ara Sant Pau o l’Hospital Clínic, accedint a nombroses beques del fons de recerca sanitària (FIS), l’ultima el darrer any 2022. També manté una estreta col·laboració amb centres europeus com ara el Karolinska Institutet a Suècia, l’Hôpital Pitié-Salpêtrière a París, o la Manchester University a Regne Unit, entre d’altres, i als Estats Units amb el National Institut of Health o el John Hopkins Myositis Center, que han permès avançar en el coneixement de les miositis. Tanmateix, des de fa més de 20 anys és Editor Associat de la revista Medicina Clínica (Bar), revista situada al segon quartil de les revistes de l’especialitat (índex JCR), amb un factor d’impacte l’últim any de 3,2. En l’àmbit de la docència va obtenir la plaça de Professor Titular de Medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2010 i la Càtedra de Medicina el 2021 a la Universitat Autònoma de Barcelona. El compromís amb l’entorn universitari queda palès amb les responsabilitats que desenvolupa en l'actualitat com a director de Departament de Medicina, i com a Coordinador del Grau de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Albert Selva O'Callaghan

Institucions

Hospital General

Medicina Interna

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a principal

Malalties sistèmiques

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.