Dr. Alfredo Guillén del Castillo

Institucions

Sóc metge adjunt del Servei de Medicina Interna i professor associat a la Universitat Autònoma de Barcelona. Desenvolupo la meva activitat mèdica a la planta d'hospitalització així com en la Unitat de Malalties Autoimmunes Sistèmiques de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, atenent pacients amb esclerodèrmia tant en consultes externes com en pacients ingressats.

Currículum

Sóc llicenciat en medicina per la Universitat de Navarra i l'any 2013 vaig concloure la meva formació com a especialista en Medicina Interna a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona. El 2013 vaig completar una estada formativa d'investigació clínica en esclerodèrmia al Centre for Rheumatology, Royal Free Hospital, amb el professor Christopher Denton (Londres, Regne Unit).

En finalitzar la residència vaig treballar en el Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. L'any 2015 vaig rebre el premi Joan Vivancos de la Societat Catalanobalear de Medicina Interna. Vaig obtenir una beca Predoctoral de Formació en Investigació en Salut (PFIS) de l'Institut de Salut Carlos III, i em vaig doctorar per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2017. He fet diversos treballs de recerca en el camp de l'esclerodèrmia, enfocant-me principalment en els factors pronòstics associats al curs clínic de l'afecció pulmonar. Sóc investigador principal i subinvestigador de més de 10 assaigs clínics de gran impacte internacional en esclerodèrmia, i autor de més de 35 articles científics sobre aquesta malaltia.

Sóc membre col·laborador del Registro Español de pacientes con Esclerodermia (Registro RESCLE), del Grupo de Enfermedades Autoinmunes Sistémicas (GEAS) de la Societat Espanyola de Medicina Interna, del Young Investigators Group del grup EUSTAR (The European Scleroderma Trials and Research group), participant com a coautor del curs online del grup EULAR (The European League Against Rheumatism) / EUSTAR d'esclerosi sistèmica i assessor d'ofici de la World Scleroderma Foundation (WSF).

Participo activament en la difusió de l'esclerodèrmia i de la videocapilaroscòpia, impartint cursos de formació com a coordinador del Curs Online Bàsic en capilaroscòpia de l'Escola de capilaroscòpia del grup GEAS. Així mateix, he participat en la formació a altres professionals i en jornades de pacients de l'Associació Espanyola d'Esclerodèrmia (AEE), difonent entre els pacients i familiars el coneixement, la investigació i els avenços en el tractament de l'esclerodèrmia.

Grups de recerca

Alfredo Guillén del Castillo

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a principal

Malalties sistèmiques

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.