Dra. Anna Fàbrega Santamaria

Institucions

Soc investigadora postdoctoral amb molta experiència en el camp de la microbiologia, concretament en el camp de la resistència a antibiòtics i la virulència de diversos patògens. Més recentment m’he especialitzat també en el camp de la sèpsia i la cerca de nous biomarcadors per un diagnòstic precoç. Actualment participo en diferents projectes d’investigació amb la finalitat de poder contribuir a millorar el coneixement actual que pugui conduir a una millor qualitat de vida de les persones.

Currículum

En el 2016 vaig entrar a formar part de l’equip de recerca en Microbiologia del VHIR com a investigadora postdoctoral. Participo promovent la investigació, ajudant en la formació de nous estudiants de doctorat i donant suport en l’anàlisi i interpretació dels resultats. Activitat docent Actualment imparteixo l’assignatura de Microbiologia en el grau de Medicina de la Universitat de Vic (UVic-UCC) i en el grau de Podologia de la Universitat de Manresa (UManresa-UVic-UCC). També participo en la impartició de classes en diferents màsters universitaris. Formació acadèmica La meva passió per entendre com funciona la vida em va portar a formar-me en el camp de les Ciències de la Vida: • Llicenciatura en Biologia (2000/04), UB • Llicenciatura en Bioquímica (2004/06), UB • Doctorat (2005/10) en el Departament de Microbiologia de la UB, Facultat de Medicina del Campus Clínic. En aquest període vaig realitzar 3 estances de recerca en centres internacionals de reconegut prestigi (Institut Pasteur, París, França / National Institutes of Health, Bethesda MD, Estats Units). • Primer període postdoctoral (2012-2015) a l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISglobal), Barcelona. • A partir del 2016 em vaig incorporar en un segon postdoctorat al VHIR. Recerca En el grup del VHIR participo en diferents projectes de recerca com són: cerca de nous biomarcadors de sèpsia, estudi molecular i epidemiològic de l’agent causal de la tosferina, estudi dels mecanismes de resistència a antibiòtics en patògens de rellevància clínica i les seves estratègies de disseminació.

Grups de recerca

Anna Fàbrega Santamaria

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.