Dra. Anna Rosell Novel

Institucions

Llicenciada en Biologia (2001) i Doctora en Medicina (2005), per la Universitat Autònoma de Barcelona. La meva formació científica i experiència s'han centrat en l'estudi traslacional de la malaltia i les teràpies de l'ictus. Vaig obtenir una plaça d'investigadora Miguel Servet l'any 2010 a l'Institut Nacional de Sanitat i Agència d'Investigació (Instituto Carlos III), i des de febrer de 2016 sóc investigadora estabilitzada del VHIR com a Investigadora Principal i Cap del Laboratori de recerca en Malalties Neurovasculars.

Currículum

Com a estudiant de doctorat a l'Institut de Recerca Vall d'Hebron (VHIR) em vaig formar en l'àmbit dels biomarcadors i els estudis clínics de l'ictus, fet que em va permetre una sòlida comprensió de la malaltia des d'una perspectiva clínica. Després de traslladar-me als Estats Units per a una posició postdoctoral a l'Hospital General de Massachusetts en un laboratori líder mundial reconegut pels seus estudis experimentals en isquèmia cerebral (Neuroprotection Research Laboratory-MGH), que em va oferir l'oportunitat d'ampliar la meva experiència en un nivell bàsic i experimental. Vaig obtenir un contracte Miguel Servet l'any 2010 a l'Institut Nacional de Salut e Investigació (Instituto Carlos III), i des de febrer de 2016 sóc investigadora estabilitzada del VHIR com a Investigadora Principal i Cap del Laboratori de recerca en Malalties Neurovasculars. L'objectiu principal de la meva recerca és la recerca de noves teràpies per a pacients amb ictus basades en estratègies de neuroreparació amb èmfasi específica en el paper de l'angio-vasculogènesi mitjançant enfocaments de nanomedicina i teràpia cel·lular per a la medicina regenerativa. Això m'ha permès obtenir finançament independent com a IP d'agències nacionals, programa Euronanomed i fundacions privades, per supervisar i formar estudiants de doctorat, investigadors postdoctorals i establir col·laboracions nacionals i internacionals amb altres investigadors en els camps de la neurociència, la medicina regenerativa i la nanotecnologia. Tinc l'acreditació de recerca de professor associat de l'AQU. El meu grup té la distinció de Grup de Recerca Consolidat per l'AGAUR (2017SGR 1427) i pertany a la Xarxa Cooperativa Espanyola d'Investigació en Malalties Cerebrovasculars (RICORS-2022).
Anna Rosell Novel

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Cap de grup

Malalties neurovasculars

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.