Sra. Beatriz Villafranca Magdalena

Institucions

Sóc una estudiant de doctorat en Bioquímica, Biologia Molecular i Biomedicina per la Universitat Autònoma de Barcelona. Estic desenvolupant el meu projecte de tesis en el grup de Recerca Biomèdica en Ginecologia a la Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) sota la supervisió de la doctora Eva Colás. La meva recerca se centra en l'estudi del càncer d'endometri, específicament, en la recerca de tractaments personalitzats pels casos més agressius i recurrents; a més d'elucidar l'impacte de l'heterogeneïtat intratumoral en la resposta al tractament.

Currículum

Sóc una estudiant predoctoral proactiva, motivada i treballadora en el camp de la investigació biomèdica en ginecologia. Estic interessada en projectes translacionals amb aplicacions en indústries clíniques i farmacèutiques.

He estudiat Bioquímica i Biologia Molecular a la Universitat Rovira i Virgili (URV, Tarragona) i he cursat un màster en Neurociències a la Universitat de Barcelona (UB). Durant aquests darrers anys, he agafat la capacitat per desenvolupar projectes científics tant en àmbits bàsics com a nivell d’investigació biomèdica aplicada. A més, he viscut experiències tant nacionals com internacionals, cosa que em va fer obtenir habilitats comunicatives sòlides i un fort pensament crític.

Durant els meus estudis universitaris he desenvolupat un gran interès en el camp de l'oncologia i ginecologia a través de temes com la senyalització, i el control de la funció cel·lular i la biologia cel·lular. També he obtingut coneixements sobre tècniques de biologia cel·lular i molecular com la immunohistoquímica, western blotting i PCR fent diverses pràctiques que em van proporcionar una visió general del que significa la investigació. També estic familiaritzat amb els PDX i ara estic començant amb cultius cel·lulars, concretament amb organoides.

Actualment, estic centrada en l’estudi de tractaments personalitzats pel càncer d’endometri d’alt risc i recurrents. A més, també participo en un projecte per desxifrar l’impacte de l’heterogeneïtat intratumoral en resposta al tractament i, per tant, en pacients recurrents.
Beatriz Villafranca Magdalena

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a predoctoral

Recerca biomèdica en ginecologia

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.