Dr. Carles Giné

Institucions

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Cirurgia Digestiva i Trasplantaments Pediàtrics

Cap de Secció

Sóc Cirurgià Pediàtric especialitzat en Cirurgia Fetal, Cirurgia Digestiva i Cirurgia Mínimament Invasiva. Ocupo el càrrec de Cap de Secció en Cirurgia Fetal i Fetoscòpica, Mínimament Invasiva i Robòtica des de gener de 2018 i dirigeixo la Unitat de Cirurgia Digestiva i Toràcica Pediàtrica. Les meves àrees d'expertesa són el tractament fetoscòpic dels defectes de tub neural i la cirurgia colorectal pediàtrica. La meva investigació se centra en el tractament fetal de les malformacions congènites

Currículum

Em vaig formar a la Universitat Rovira i Virgili i vaig cursar la meva especialitat a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron (2001-2006). Després d'un any a Montpellier vaig tornar al nostre hospital per desenvolupar la Cirurgia Mínimament Invasiva a les àrees de la Cirurgia Digestiva i Colorectal i a la Cirurgia Fetal. La meva activitat s'acompanya d'una forta implicació amb la investigació experimental en Cirurgia Fetal on vaig obtenir el títol de Doctor, menció Cum Laude, per un treball sobre el tractament prenatal de l'Hèrnia Diafragmàtica Congènita.
Participo en els Comitès de Defectes Congènits, de Via Aèria, d'Epidermolisi Ampul.lar i d'Espina Bífida i formo part de les següents associacions: Societat Espanyola de Cirurgia Pediàtrica, EUropean Pediatric Surgeon's Association, European Society of Pediatric Endoscopic Surgeons, Group d'Étude de la Coeliochirurgie Infantile, ARM-Net consortium i International Pediatric Endosurgery Group, de la qual en sóc Facultat. També dono classes a la UAB de patologia digestiva pediàtrica.
He desenvolupat dues tècniques quirúrgiques originals en Cirurgia Colorrectal i Cirurgia Fetal essent pioner en el tractament fetoscòpic del mielomeningocele. Les meves àrees d'interès són, a més de la Cirurgia Fetal, la Cirurgia Robòtica, les malformacions anorectals, la malaltia de Hirschsprung, el tractament de patologies esofagogàstriques i malformatives digestives, els defectes congènits, la malaltia inflamatòria intestinal i l'epidermolisi bullosa.
He dissenyat també un simulador en Cirurgia Fetoscòpica del Mielomeningocele i he codirigit 3 cursos internacionals en patologia neonatal i cirurgia mínimament invasiva neonatal i fetal.
Carles Giné

Institucions

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Cirurgia Digestiva i Trasplantaments Pediàtrics

Cap de Secció

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a principal

Bioenginyeria, teràpia cel·lular i cirurgia en malformacions congènites

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.