Dra. Eva Colas Ortega

Institucions

Sóc investigadora principal del Grup de Recerca Biomèdica en Ginecologia, on dirigeixo el grup de recerca translacional. El meu interès se centra a aportar solucions a necessitats clíniques no cobertes en ginecologia, principalment en càncer d'endometri i endometriosi. Treballem en la recerca de biomarcadors per oferir solucions innovadores i models preclínics per millorar la medicina personalitzada.

Currículum

Sóc biòloga de formació i he estat totalment dedicada a la investigació del càncer d'endometri durant els últims 16 anys. Des del 2017 lidero el meu propi equip al Grup de Recerca Biomèdica en Ginecologia (VHIR) i la meva recerca se centra en la implantació del diagnòstic molecular i la medicina personalitzada en ginecologia, principalment en càncer d'endometri (CE) i endometriosi.
Al llarg de la meva carrera professional, he participat en el desenvolupament dels primers models murins derivats dels pacients (PDX) de CE, i avui el meu grup és propietari d'un dels biobancs PDX més grans d'Europa, que utilitzem nosaltres, els nostres socis i les empreses farmacèutiques per avaluar tractaments pels pacients de CE. És important destacar que també he crescut com a científica dedicada a la investigació de biomarcadors en líquids ginecològics. Vaig treballar en el desenvolupament del primer kit molecular per diagnosticar el CE. Avui dia sóc la coordinadora en l'àmbit europeu d'un estudi multicèntric per desenvolupar un diagnòstic no invasiu del CE (ERA PerMed), i sóc fundadora d'una spin-off (MiMARK Diagnostics S.L.) que té com a objectiu desenvolupar solucions innovadores per a la salut de la dona.
En resum, tinc un total de 73 articles científics amb factor d'impacte; 17 d'ells com a autora principal; i sóc inventora de 4 patents. La meva capacitat científica i de lideratge queda demostrada per la direcció de 12 tesis doctorals, 6 de les quals ja han estat defensades, dues d'elles premiades. He participat en 32 projectes de recerca competitius, sent en 13 d'ells investigadora principal, i he participat activament en xarxes de càncer nacionals (CIBERONC) i internacionals (ENITEC).
He estat docent en estudis de grau i màster els darrers 7 anys; i fa 10 anys que formo part del Comitè de Direcció de la Societat Catalana de Biologia.
Eva Colas Ortega

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Cap de grup

Recerca biomèdica en ginecologia

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.