Dra. Fernanda da Silva Andrade

Institucions

Investigadora del Grup Direccionament i Alliberament Farmacològic - Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), Barcelona, Espanya, i Professora associada del Departament de Tecnologia Farmacèutica de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona, Espanya. Té un Màster en Ciències Farmacèutiques (Universitat de Lisboa, Portugal) i un doctorat en Ciències Farmacèutiques - Tecnologia Farmacèutica (Universitat de Porto, Portugal).

Currículum

Els seus interessos de recerca es basen en el desenvolupament de formulacions, concretament nanopartícules, per a l'administració de fàrmacs i biofarmacèutics (pèptids, proteïnes i material genètic) per al tractament de malalties desafiants. També té experiència en l'estudi dels efectes de fàrmacs i sistemes de lliurament sobre cèl·lules mare del càncer i en el desenvolupament i ús de models de cultiu cel·lular, models animals i models ex vivo per a estudis d'absorció de fàrmacs a través de la barrera pulmonar, intestinal i hematoencefàlica.
El seu principal objectiu es basa en el desenvolupament de sistemes multifuncionals de lliurament de fàrmacs amb característiques millorades, com ara un índex terapèutic augmentat i un lliurament dirigit, que permetin un tractament eficient i segur de malalties difícils com el càncer o les malalties infeccioses, amb l'objectiu final de la medicina personalitzada.
El seu treball de recerca en diferents projectes i col·laboracions amb diversos grups de recerca de diferents països ha donat lloc a l'autoria de dues patents, diversos articles de recerca i revisió, així com capítols de llibres.
Fernanda da Silva Andrade

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a principal

Bioquímica Clínica, Vehiculització de Fàrmacs i Teràpia

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.