Dr. Francesc Miró Mur

Institucions

Sóc investigador al laboratori de "Malalties Sistèmiques Autoimmunes" del VHIR. És un equip operatiu recent, centrat en la investigació de mecanismes cel·lulars i moleculars subjacents a la patologia de malalties autoimmunes com la síndrome antifosfolipídica. Anteriorment, com a investigador biomèdic guardonat (PERIS-ICS), havia estat estudiant el paper de les cèl·lules immunes en la modulació de la inflamació durant la fase aguda de l’ictus.

Currículum

Com a bioquímic i biòleg cel·lular vaig començar la meva carrera en recerca bàsica i compartint temps com a professor de bioquímica a la Universitat Autònoma de Barcelona. La regulació de la funció i l'activitat cel·lular mitjançant la fosforilació de proteïnes van ser els temes de la meva investigació. Més tard, em vaig traslladar a París per desenvolupar la meva carrera investigadora postdoctoral. Primer al CNRS-CEA per estudiar com el supressor de tumors p53 controla la progressió del cicle cel·lular i l’apoptosi. Després, a l’Institut Curie, on vaig fer un canvi i vaig començar la meva carrera investigadora en immunologia, estudiant la interacció cel·lular i funcional entre limfòcits T i cèl·lules dendrítiques. Va ser durant aquesta increïble etapa que vaig col·laborar amb clínics i vaig veure els beneficis de la investigació translacional. Vaig estar dos anys al Cibbim-nanomedicina treballant com a líder d’equip en projectes sobre mecanismes moleculars de la inflamació que condueixen a la senescència i sobre la base immunològica de les reaccions adverses als bioimplants. A l’IRB vaig aprofitar per fer un projecte sobre aminoacil-tRNA sintetases com a agents infecciosos de l’amebiasi. El 2011 vaig recórrer a la neuroimmunologia per investigar sobre la isquèmia cerebral.
Francesc  Miró Mur

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.