Sra. Ingrid Vila Fernández

Institucions

Actualment treballo com a Researcher al laboratori de Bioenginyeria, Teràpia cel·lular i Cirurgia en Malformacions congènites. A més de Tècnic superior de laboratori també soc Enginyera Tècnica en Química Industrial, carrera on em vaig especialitzar en Biotecnologia, i posteriorment vaig ampliar els meus coneixements realitzant el màster en Biotecnologia Molecular. Amb experiència professional diversa com Investigadora i Tècnic de laboratori, a nivell públic i en empresa privada.

Currículum

Al finalitzar els meus estudis de Tècnic superior en Anàlisi i Control, vaig decidir iniciar la carrera d’Enginyeria Tècnica en Química Industrial, especialitzant-me en Biotecnologia. A la vegada, vaig tenir la sort de poder iniciar la meva carrera professional com a tècnic de laboratori en el departament de Biologia cel·lular, Immunologia i Neurociències de la Facultat de Medicina de la UB, arran de la qual es van publicar part dels resultats obtinguts a la revista científica "The Journal of Neuroscience" amb l’article “Dopaminergic and glutamatergic signalling crosstalk in Huntington's disease neurodegeneration: the role of p25/cyclin-dependent kinase 5”. A més a més, en col·laboració amb el grup de recerca on treballava, vaig realitzar el meu projecte final de carrera, publicant els resultats a la revista “Neurotoxicity Research” amb l’article “Neuroprotective effects of white tea against oxidative stress-induced toxicity in striatal cells”. Finalitzada la meva carrera universitària també va acabar el meu contracte laboral, després de 2 anys i 10 mesos, i vaig continuar la meva formació amb el Màster en Biotecnologia Molecular impartit a la Facultat de Farmàcia i de Biologia de la UB, realitzant les pràctiques a la “spin-off” BioGLane S.L.N.E. arran de les quals es van publicar els resultats a la revista “Food Chemistry” amb l’article “The presence of d-fagomine in the human diet from buckwheat-based foodstuffs”. En el segon any d’estudis vaig començar com investigadora durant 4 mesos gràcies a una beca de col·laboració al departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Facultat de Biologia, per finalitzar el projecte publicat a la revista “The Journal of Membrane Biology” amb l’article “Design and Implementation of a Microelectrode Assembly for Use on Noncontact In Situ Electroporation of Adherent Cells”. Passats uns anys d’inactivitat al camp de la ciència, vaig treballar de tècnic de laboratori i “LabManager” com autònoma durant 6 mesos a la unitat de Biofísica i Bioenginyeria de la Facultat de Medicina de la UB, fins la meva incorporació com a tècnic superior de laboratori al grup de recerca de Regulació Transcripcional de l’Expressió Gènica situat al CELLEX (IDIBAPS) on vaig treballar 2 anys i 9 mesos fins finalitzar el projecte i acabar amb el finançament. A més d’afegir experiència laboral al meu currículum, vaig tenir l'oportunitat d’assistir a diversos congressos, així com realitzar workshops i cursos. Posteriorment, em vaig introduir en l’àmbit empresarial substituint durant 6 mesos la baixa d’un tècnic superior de laboratori de l'empresa Biokit, S.A. Uns mesos més tard, el gener del 2020 vaig tenir l'oportunitat de començar una nova carrera professional a Leitat, que em permet tant tenir publicacions científiques com treballar en projectes nacionals i internacionals amb altres grups i empreses creant un ambient i sinergies multidisciplinàries.
Ingrid Vila Fernández

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a predoctoral

Bioenginyeria, teràpia cel·lular i cirurgia en malformacions congènites

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.